28/03/2024 16:36

MUP TK: Oduzeto oko 70 kg opojne droge (FOTO)

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/PU Gračanica su dana 27.03.2024. godine, postupajući po dojavi policije MUP-a RS, da se vozilo „Škoda Octavia“ nije zaustavilo. godine na punktu policije Doboj II, kao i na punktu u nadležnosti Policijske stanice Doboj Istok, izvršio intenzivnu potragu za vozilom koje je izbjeglo navedene kontrole, te isti pronašao i locirao na području policijske stanice Gračanica, te tom prilikom su zatekli jedno lice, koje je po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona za slobodu oduzeto.

Također, po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, preduzete su dalje mjere i radnje, te je 28.03.2024. pretresom pronađene su i privremeno oduzete tri transportne vreće: bilo je 70 paketa sa oko 70 kg biljne supstance, koja po svom izgledu asocira na opojnu drogu “Cannabis Sativa” tržišne vrijednosti od 350.000 do 400.000 KM, novac različitih apoena. vrijedan oko 11.000 eura, mobilni telefon, vozilo “škoda oktavija” i drugi predmeti koji se vode u vezi sa izvršenjem krivičnog djela.

Osumnjičeni je nakon kriminalističkog istraživanja, uz izvještaj sa dokazima, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.