Na Sajmu turizma u Sarajevu servirat će se 13.000 palačinaka za Ginisov rekord

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima...

MANIFESTACIJE Kantonalno javno preduzeće „Skenderija“

Posjetioci će za vrijeme trajanja sajma imati priliku degustirati tradiocionalna jela i pića

Kantonalno javno preduzeće „Skenderija“ i ove godine, od 24. do 26. oktobra, organizira 40. međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turističke berze.

U realizaciji bogatog i raznovrsnog programa, osim Centra „Skenderija“, uključeni su i Udruženje kuhara u BiH, Klub ljubitelja palačinaka te Udruženje barmena ICE Sarajevo.

Dio programa čine: Internacionalni kup kuhara i poslastičara te Internacionalni kup barmena, 24. i 25. oktobra u izložbenom prostoru dvorane „Mirza Delibašić“; Prva konferencija o gastro turizmu 25. oktobra u Domu mladih; Oživljavanje starog jelovnika 25. oktobra u jednom od sarajevskih hotela, kao i obaranje Ginisovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka 26. oktobra na platou Skenderije.

Posjetioci će za vrijeme trajanja Sajma imati priliku degustirati tradiocionalna jela i pića.

Glavni cilj ove manifestacije jeste afirmacija domaće turističke ponude i prirodnih potencijala te predstavljanje turizma kao važne privredne grane naše zemlje.

Osim toga, na Sajmu će se predstaviti i inozemni turistički i ugostiteljski djelatnici sa svojim ponudama – najavili su organizatori.

Dnevni Avaz