Sutkinju nazivao “ljubavi”, a onda joj prijetio ubistvom

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima...

BANJA LUKA Okružni sud pritvorio Sinišu Straživuka

Šta je? Frka? Prepala si se? Sve znam, gdje ti radi kćerka. Sve ću vas pobiti, napisao je Straživuk u poruci

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je pritvor Siniši Straživuku (50), osumnjičenom da je prijetio smrću sutkinji ovog suda Snježani Kudrić.  Straživuk, kome se zbog više pljački sudi u predmetu “Trezor”, tereti se da je preko Vibera slao prijeteće poruke sutkinji Kudrić, koja je predsjednik Vijeća u tom predmetu. Poruke su upućivane 3. novembra u periodu od 14.54 do 22.18 sati. Sutkinji je, između ostalog, napisao: “Gdje si, ljubavi, čekam te.” Potom je uslijedila otvorena prijetnja:

– Šta je? Frka? Prepala si se? Sve znam, gdje ti radi kćerka. Sve ću vas pobiti! – napisao je Straživuk.

Na ročištu za određivanje pritvora tužilac Slobodan Ćelić rekao je da poruke, kao i drugi dokazi, ukazuju na to da je Straživuk počinio djelo za koje je osumnjičen. Pojasnio je da je pri hapšenju u njegovom vozilu pronađena bejzbol-palica, a u džepu čakija.

– Pronađeno je više mobitela, ali nisu pronađeni predmeti kojima je prijetio ubistvom sutkinji – rekao je Ćelić.

Straživuk je tvrdio da se udvarao sutkinji i da je sve bila šala.

– Sve je shvaćeno drugačije i nije bilo nikakve prijetnje. Čak me je u jednoj poruci pitala: “Je li ovo udvaranje ili prijetnja?” Rekao sam udvaranje – kazao je Straživuk, dodavši da je poruke slao sa svog telefona i da nije imao saučesnika.

Njegov branilac Nikola Tomašević smatra da ne postoji sumnja da je Straživuk počinio krivično djelo napad na sudiju ili javnog tužioca.

– Tvrdnja da je on to uradio zasniva se samo na prijavi oštećene. Iz iskaza osumnjičenog, kao i sadržine poruka, može se zaključiti da je riječ o udvaranju, a ne o prijetnji. I druga strana je odgovarala na poruke, što je tužilac, izgleda, zanemario. Treba uporediti poruke obje strane i onda iznijeti zaključak da li se radi o prijetnji ili o nečemu drugom – rekao je Tomašević, navevši da je sutkinja tek dan poslije sve prijavila.

Optužen za seriju pljački 

U predmetu “Trezor” Siniša Straživuk optužen je da je, kao član zločinačkog udruženja, učestvovao u pljačkama 1.035.230 KM iz “Komercijalne banke”, pljački radnika “Alpha securityja”, od kojih su oteli 572.857 KM, pljački transporta novca “Pošta Srpske”, kad su zaštitarima “Centuriona” ukradene 229.854 KM, te u pljačku 33.468 KM iz “Raiffeisen banke”. Osim njega, optuženi su još Jovica Karać, Miloš Mrđen, Tomislav Knežević, Željko Pavlović te Đorđe Ćulum i Aljoša Galić.