Drama: Nesreća na hrvatskom brodu, dva pomorca u teškom stanju

Atlantska plovidba u četvrtak je objavila da je u srijedu kasno poslije podne došlo do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava u južnom Atlantiku, povrijeđena su četiri pomorca, od kojih dvojica ne daju znakove života, a dvojica se nalaze u stabilnom stanju.

– Jučer, 17. jula, u kasnim poslijepodnevnim satima tokom obavljanja radnih aktivnosti došlo je do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava, zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao (Brazil), od koje je u tom trenutku bio udaljen oko 150 nautičkih milja – objavila je dubrovačka brodarska firma putem Zagrebačke burze, prenosi Jutarnji.hr.

Ozlijeđena su četiri pomorca – tri hrvatska državljana i jedan ukrajinski pomorac – te je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice. Dvojica povrijeđenih su stabilno, a dva člana posade ne daju znakove života uprkos kontinuiranim mjerama reanimacije od posade po uputama doktora, navode iz Atlantske plovidbe.

Zapovjednik, posada broda i kompanija čine sve kako bi čim prije uspjeli iskrcati povrijeđene članove posade, ističu iz Atlantske plovidbe napominjući kako se očekuje dolazak helikoptera tokom jutarnjih sati s obzirom na to da zbog jučerašnjih vremenskih uvjeta na moru, udaljenosti broda od obale i noći helikopter nije bio u mogućnosti odmah poletjeti.

Brod će po iskrcaju povrijeđenih i obavljanju svih procedura u luci Tubarao nastaviti komercijaIno putovanje, navodi se u priopćenju.

– Kompanija ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi unesrećene čim prije hospitalizirala i nakon provedenog liječenja vratila kući – zaključuje se u objavi Atlantske plovidbe, iz koje izražavaju najiskrenije suosjećanje porodicama unesrećenih.

Dnevni avaz