Motociklista Ermin Baručić podlegao povredama

TRAGEDIJA Nakon saobraćajne nesreće kod Kalesije

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla dvadesetčetverogodišnji Ermin Baručić iz Sarača kod Kalesije podlegao je povredama zadobivenim u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prošlog četvrtka u Gornjoj Kalesiji.

Silovit sudar

U saobraćajnoj nesreću učestvovao je i vozač WV kombija A. H. (22), također nastanjen na području općine Kalesija. Baručić je nakon silovitog sudara prevezen u UKC Tuzla, ali je četiri dana poslije izgubio svoju najtežu životnu bitku.

Komšije ga opisuju kao mirnog i dobronamjernog momka. Motociklu su, navode oni, bili njegova velika ljubav.

Svojevremeno je Baručić nastupao i za omladinske kategorije Fudbalskog kluba Bosna iz Kalesije. Njegovi bivši saigrači i klupsko rukovodstvo oprostili su se od njega dirljivom porukom na Facebooku.

Poruka kluba

– S velikom tugom i žalosti javljamo vam da je bivši golman naše ekipe Ermin Baručić večeras, nažalost, podlegao povredama koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak kod TC “Omega” u Gornjoj Kalesiji. Fudbalski klub Bosna Kalesija izjavljuje iskreno saučešće porodici i prijateljima našeg Ermina. Pamtit ćemo te po tvojoj nasmijanosti i ljubavi prema fudbalu – navodi se na Faceboom stranici FK Bosna.

Dnevni Avaz