bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

BINGO DAROVAO TUZLI ZOO PARK: Građanima na dar novi sadržaj za kvalitetniji život

U Tuzli je otvoren Zoo park, smješten na prostoru Bosanske poljane, na već izgrađenoj farmi alpskih koza, koja se nalazi u sastavu tuzlanske kompanije Bingo.

Svečano otvaranje, uz bogat kulturno-zabavni program priređen za brojne posjetioce, upriličeno je u nedjelju.
"Evropska Aalborška konvencija govori o ekonomskom održivom razvoju i kvalitetu života i na tome je zasnovana naša vizija razvoja i uključivosti građana. Naša strategija je zasnovana na tome, koju smo realizovali prije roka, kao i ova do 2026. godine. Mi smo uradili mnogo na poboljšanju kvaliteta života, ali nemamo dovoljno novca, sada se razvija velika tuzlanska firma Bingo, koja ide u dva pravca. Nevjerovatnu ekonomsku energiju daje gradu, to je taj ekonomski održiv razvoj, a evo i kao društveno korisna firma za kvalitetu građana Tuzle. U našoj strategiji je bio zasnovan zoo park ali nemamo dovoljno novca i Bingo je privukao sredstva, jer Bingo to može. I evo dobili smo, za kvalitetu života neprocjenjiv dar, najbolji i najveći zoo park u Bosni i Hercegovini", izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.
Posjetioci prilikom posjete mogu vidjeti medvjede, vukove, nojeve, tigra, lamu, lisice, egzotične ribe, zmije, guštere, aligatora, papagaje, jazavce, te uobičajene životinje poput zečeva, fazana, jastreba, srne, magaraca, konja, koza, te različite vrste golubova i ptica.

bhreporter/press Grad Tuzla

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.