28/03/2024 13:46

Uspješna domaća kompanija Grafotisak svim radnicima isplatila po 2.520 KM

Nadamo se da će ovaj potez potaknuti i druge poslodavce da slijede njihov primjer

Kompanija Grafotisak sa sjedištem u Grudama postala je primjer odgovornog poslodavca u vrijeme inflatornog rasta cijena.

Danas je svim zaposlenima isplatila pomoć u iznosu od 2.520 KM, saznaje portal Grude Online.

Ova odluka dolazi u skladu sa Uredbom koju je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela u decembru prošle godine. Uredbom se uređuje pravo na isplatu pomoći od strane poslodavca, dinamika isplate i način ostvarivanja.

Prema ovom propisu, poslodavac može isplatiti pomoć u maksimalnom iznosu do 2.520 KM. Isplata pomoći može se izvršiti u najviše šest tranši (dijelova), a ukupni iznos ne prelazi 2.520 KM. Uredba ističe 30. juna 2024. godine.

Grafotisak je iskoristio ovaj propis i svojim radnicima isplatio maksimalni iznos od 2.520 KM.

U vremenima kada cijene stalno rastu, ovakvi potezi poslodavaca su više nego dobrodošli. Oni ne samo da olakšavaju život zaposlenima, već pokazuju da poslodavci cijene njihov rad i doprinos kompaniji.

Nadamo se da će ovaj potez Grafotiska potaknuti i druge poslodavce da slijede njihov primjer.

Biznisinfo.ba

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.