28/03/2024 18:06

Beograd: Učenik pao u školi, povrijedio glavu pa preminuo u bolnici

U školi u Beogradu 18. marta došlo je do nesreće, nakon koje je jedan od učenika izgubio život. Kako je navela direktorica škole, tuče nije bilo, već je spletom nesretnih okolnosti usljed fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i umro.

Nije bilo sukoba

– Želimo da naglasimo da nije bilo tuče, odnosno sukoba između dva učenika, već da je nesretnim spletom okolnosti usljed fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i nažalost kasnije preminuo.

Škola je odmah reagovala, ukazala je prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar. Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dvije medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost i pored napora ljekara učenik je dana 22. marta 2024. godine preminuo – navelo je izvor Telegrafa.

Ona je dodala da je u cilju prevazilaženja ove krizne situacije za učenike, zaposlene i roditelje škola pripremila plan podrške u skladu sa procedurama postupanja u kriznoj situaciji.

– Škola je u konstantnom kontaktu sa roditeljima učenika i nadležnim institucijama – Ministarstvom prosvjete i policijom, koja sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti – dodala je.

Traje istraga

Istraga će pokazati šta je pravi uzrok smrti. Kako Telegraf nezvanično saznaje, tražena je obdukcija tijela.

Ekipa Telegrafa otišla je danas na lice mjesta, ali u školi poslije 15 sati nije bilo direktorice i drugih zaposlenih iz uprave. Ono što se nezvanično može čuti, jeste da su svi veoma potreseni zbog ovog događaja.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.