29/03/2024 13:55
Ekipe su na terenu. Avaz
Ekipe su na terenu. Avaz

Veliki dio Sarajeva i danas bez vode

Zbog novonastalog kvara u Jukićevoj ulici nije moguće uspostaviti uredno vodosnabdijevanje u svim dijelovima Sarajeva, saopćeno je iz Kantonalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” (ViK).

Kako su naveli ekipe su na terenu i počinju sa popravkama.

– Budući da je riječ o glavnom transportnom cjevovodu, morat će se obaviti zatvaranje cjevovoda DN 500 te će doći do prekida vodosnabdijevanja naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov Brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotska liga, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska – navode.

 

Iz Vodovoda i kanalizacije jutros su saopćili da su radovi na cjevovodu DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most – Kobilja glava, zbog kojih u većem dijelu grada nije bilo vode, okončani.

Više informacija o normalizaciji vodosnabdijevanja bit će objavljeno u popodnevnim satima.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.