r4s5 logo

banerdrin

bhtelecom1910

DJEČIJI FESTIVAL VEZENI MOST 2016: Konkurs za izbor najboljih dječijih literarnih radova

Upravni odbor Društva prijatelja knjige „Mali princ" donio je odluku o raspisivanju konkursa/natječaja za izbor najboljih dječijih literarnih radova koji će biti prezentirani javnosti i nagrađeni u okviru 13. međunarodnog dječijeg festivala „Vezeni most".


Za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole tema nagradnog literarnog konkursa/natječaja je „Šapnuo mi je patuljak", u povodu 100. godišnjice objavljivanja kultne dječije knjige „Priče iz davnine", Ivane Brlić-Mažuranić i 60 godina od prvog objavljivanja knjige „Patuljak iz Zaboravljene zemlje", najznačajnijeg bosanskohercegovačkog bajkopisca, Ahmeta Hromadžića.
Za učenike od 6. do 9. razreda osnovne škole, tema je: „Ideje pokreću svijet", s ciljem afirmacije univerzalnih ljudskih vrijednosti, ali i aktuelnih trendova u društvu koji afirmišu produktivno i poduzetničko promišljanje i rad.
Konkurs je otvoren do 20. OKTOBRA 2016. godine.
Žiri bira po tri najbolja dječija rada u obje kategorije.
Rezultati konkursa bit će objavljeni i nagrade uručene na ovogodišnjem međunarodnom dječijem festivalu „Vezeni most" od 26. do 29. oktobra mjeseca 2016. godine.

TEKST KONKURSA

Na osnovu člana 6 Statuta udruženja prijatelja knjige „Mali princ", Tuzla, UO Udruženja usvaja:
ODLUKU
o raspisivanju konkursa za izbor najboljih dječijih literarnih radova o temi:
Član 1.
Raspisuje se konkurs za izbor najboljih dječijih literarnih radova o dvije teme:
1. za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole o temi:
„ŠAPNUO MI JE PATULJAK" – u povodu 100. godišnjice objavljivanja kultne dječije knjige „Priče iz davnine", Ivane Brlić-Mažuranić i 60 godina od prvog objavljivanja knjige „Patuljak iz Zaboravljene zemlje", najznačajnijeg bosanskohercegovačkog bajkopisca, Ahmeta Hromadžića
2. za učenike od 6. do 9. razreda osnovne škole o temi:
„IDEJE POKREĆU SVIJET" – s ciljem afirmacije univerzalnih ljudskih vrijednosti, ali i aktuelnih trendova u društvu koji afirmišu produktivno i poduzetničko promišljanje i rad
Član 2.
Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, kao i drugih zemalja nastalih iz bivše Jugoslavije, pod uslovom da svoje radove pošalju u prevodu na bosanski, crnogorski, hrvatski ili srpski jezik.
Član 3.
Izbor najboljih dječijih radova obaviti će stručni žiri koji imenuje Upravni odbor Udruženja.
Član 4.
Žiri bira po tri najbolja dječija rada u obje kategorije. Konkurs je otvoren do 20. OKTOBRA 2016. godine.
Član 5.
Rezultati konkursa bit će objavljeni i nagrade uručene na ovogodišnjem međunarodnom dječjem festivalu „Vezeni most" od 26. do 29. oktobra mjeseca 2016. godine.
Član 6.
Radove slati na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom u 3 primjerka na adresu: "Mali princ", Ul. Miroslava Krleže 11, 75 000 Tuzla, BiH.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.
Predsjednik UO:
Šimo Ešić

bhreporter

grafcomp-baner

drinaplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.