r4s5 logo

banerdrin

bhtelecom1910

RIALDA PROMOVIRA NOVU PJESMU: "Žena svijetom upravlja"

Radijski i TV eter će 16. februara, tačno u 19h, doživjeti euforiju muzičkog zadovoljstva, jer upravo tada Rialda će predstaviti novi singl i spot intrigantnog naziva „Žena svijetom upravlja". Nakon odličnog prvog singla „Korak do dna", novi proljetni adut itekako je spreman, a Hayat Production s ponosom najavljuje novo djelo sve popularnije mlade i atraktivne pjevačice.

„Samim nazivom ove pjesme, željela sam se osvrnuti koliki je zaista izazov biti žena u 21.vijeku i koliko se očekuje od nas.
Moderno doba nam nameće konstantnu sliku o idealu, pogotovo po razvitku društvenih mreža. Nemamo više realnu sliku o ženi. Provučeni smo kroz hiljadu i jedan filter, gotovo neprepoznatljivi. U konstantnoj borbi sami sa sobom, da li smo dovoljno lijepi, mršavi, pametni, da li ćemo se svidjati drugima, da li se uklapamo? Kada volite i prihvatate sami sebe, kada znate kome je stvarno stalo do vas, i kada učite iz sopstvenih grešaka, onda prestane da vas zanima šta o vama misle ljudi koji vas ne poznaju.
Najprivlačnija stvar koju žena može da ima jeste samopouzdanje." – poručuje nam lijepa Rialda o novoj pjesmi.

Izuzetno ritmična i pozitivna pjesma djelo je Dženite Parić i Amila Loje, a muzički i aranžerski pjesmu je uobličio također Amil Lojo. Za snimanje spota bila je zadužena ekipa Hayat Productio-na, a zanimljivi video prati pjesmu i pokazuje žene u različitim situacijama, ali u svakoj od tih, žena ima glavnu i dominantnu ulogu, koja joj u stvarnosti i pripada. Bilo da je na poslu, porodičnom okruženju, mlada ili žena u poznijim godinama, žena uvijek zna šta hoće, preovladava, sposobna je za sve ili kako je to Riada u pjesmi otpjevala „Žena svijetom upravlja"!

„Ako osjetim energiju muzike i ako se naježim na prvo slušanje, to je ta pjesma. Takav je slučaj bio i kada sam izabrala ovu pjesmu. Volim da radim sa Amilom Lojom jer živi muziku i uživa u stvaranju muzike i zaista smo se u tom polju našli. Volim da kažem da mi "čita misli", jer tačno zna šta ja želim kada je muzika u pitanju. Tina Smalcelj mi je zaista izala u susret i napisla scenariji za snimanje spota. Dosla sam joj sa milion ideja i bila sam totalno izgubljen slučaj, a ona je to sve lijepo upakovala u jednu cjelinu i zaista uradila odličan posao." – kaže Rialda.
Godina 2014. godina bila je prekretnica za Rialdinu muzičku karijeru kada počinje njeno učešće u showu „Zvijezda možeš biti ti" . Zanimljivim scenskim nastupom, te pažljivo biranim repertoarom pobrala je simpatije publike, kritike i muzičara, što je bila izvrsna podloga za početak samostalne muzičke karijere. Ubrzo nakon toga pokazuje i izvrsne glumačke sposobnosti u seriji Studio4 koja se prikazivala na Hayat HD. U isto vrijeme počinje i rad na svom prvom muzičkom proizvodu, pjesmi „Korak do dna" koja lagano osvaja muzičku scenu i daje Rialdi dodatni motiv da nastavi dalje.

bhreporter

grafcomp-baner

drinaplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.