r4s5 logo

banerdrin

bhtelecom1910

DINO MERLIN U SANSKOM MOSTU: Nevrijeme prekinulo koncert

Jako nevrijeme, olujni vjetar, kiša i udari groma prekinuli su dugo iščekivani koncert Dine Merlina na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu.


Nakon sat vremena i pet minuta performansa, Dino Merlin se publici obratio i saopćio da se koncert, zbog iznenadnog olujnog nevremena, radi sigurnosti svih posjetilaca i izvođača na sceni, na žalost, mora prekinuti.

"Idemo kući. Nažalost, ovo je večeras nemoguće. Hvala vam lijepo. Ako Bog da, bit će prilike i imati ćemo više sreće. Ovo je opasno po život", rekao je Merlin raspjevanoj publici.

Nakon što je bilo jasno da se koncert zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih okolnosti "više sile" mora okončati, publika je zamoljena da napusti stadion, što je i učinila, a organizator koncerta je, nakon pražnjenja stadiona, saopćio da su svi posjetioci na sigurnom i neozlijeđeni.

Petnaest minuta po prekidu koncerta, usljed ogromne količine padavina, krov bine je popustio prilikom čega je povrijeđen bubnjar Amar Češljar, koji se u tom trenutku nalazio na bini. Radi se o povredi lijeve noge. Češljar je hospitaliziran i van životne je opasnosti.

U subotu, 30. jula, najavljen je dugo očekivani Merlinov koncert na tuzlanskom stadionu "Tušanj". Interesovanje publike je veliko, karata je ostalo još malo, i za očekivati je da će vrijeme poslužiti.

bhreporter/agencije

grafcomp-baner

drinaplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.