r4s5 logo

banerdrin

bhtelecom1910

KONCERT DINE MERLINA U TUZLI: Dino pozvao na dernek – odazvalo mu se više od 20.000 ljudi

Koncert koji je sinoć Dino Merlin održao u Tuzli, svima koji su se odazvali na njegov poziv, pamtit će se kao nezaobravan dernek. A došlo je više od 20.000 ljudi iz Tuzle, ali i sa svih strana, iz gradova i sela iz šire regije.

U publici se, u skupinama onih koji su došli na dernek, govorio tečni francuski, njemački, engleski, sa primjesama lokalnih dijalekata. Došli su na Dinin dernek i tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović sa suprugom, ali i kandidat za gradonačelnika, Zlatko Berbić sa svojom malom i velikom djecom. Došli su i bh košarkaši sa pratnjom, mnogi ugledni biznismeni, ličnosti iz kulturnog života, aktuelni nosioci funkcija u vlasti i opozicionari. Bilo je na koncertu i profesora, studenata, nezaposlenih i radnika svih profesija i svih nacija i generacija.
Doveo je Dino golemu ekipu za pripremu koncerta. Tuzlacima je doveo Mahira Sara, Tuzlaka, glasovitog producenta, plesače, baletane, repere, prateće vokale, vrhunske stručnjake za svjetlo, ozvučenje, obezbjeđenje i ranjenog bubnjara Amara, koji je perfektno odsvirao koncert s longetom na nozi koju je povrijedio na koncertu u Sansko Mostu.
Dernek na Tušnju je bio vrhunska zabava za stare i mlade. U publici su bili Dinini vršnjaci, a li i oni malo stariji, i hiljade mladih. I svi su uglas pjevali, od prvog do posljednjeg takta. Delirijum je nastao uz taktove i stihove pjesme „Bosnom behar probeharao".
Dino Merlin, sa svojom ekipom je iskalio svu pozitivnu energiju na publiku na Tušnju gdje je došao ponovo poslije osam godina. A na Tušnju se sve sastalo dobro: prekrasna zvjezdana ljetnja noć, dobar štimung, zvijezda na stageu, vrhunski performas i dernek za nezaborav.
Bilo bi previše očekivati da ovako dobro bude da se češće dešava. Zato će Tuzlaci i svi drugi koji su bili na sinošnjem koncertu dobro urezati u sjećanja lijepe trenutke koje im je Dino priredio i čekati naredni koncert s nestrpljenjem. Samo da se čekanje ne razvuče godinama.

bhreporter/(hk)
Foto: Blicko

grafcomp-baner

drinaplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.