29/03/2024 10:42

Tuzla City danas protiv Sarajeva na Tušnju

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavit će se u petak utakmicama 24. kola. Danas su na rasporedu tri susreta, a najazanimljivije bi trebalo biti na stadionu Grbavica u duelu starih rivala Željezničara i Veleža.

Željezničar u duel s Veležom ulazi s imperativom pobjede s obzirom na to da Plave s Grbavice do kraja sezone po svemu sudeći očekuje borba za opstanak. Ekipa Brune Akrapovića ima 23 boda, koliko imaju i Tuzla City i Igman Konjic, a ove tri ekipe nalaze se na pozicijama 9, 10 i 11.

Velež je s druge strane treći, a u posljednjih pet susreta, baš kao i Željezničar, Rođeni imaju svega jedan trijumf. Bodovi su izuzetno važni i Veležu u borbi za Evropu. Susret na Grbavici na rasporedu je u 20 sati.

Prvi će danas na teren fudbaleri Igmana iz Konjica i Sloge iz Doboja (14:00). I ovo je duel dvije ekipe koje se bore za opstanak, odnosno za Evropu. Sloga u ovaj duel ulazi sa 4. pozicije na tabeli i bodom manje od trećeg Veleža. Dobojlije su u posljednja četiri susreta osvojile 10 bodova.

Fudbaleri Sarajeva će u 16 sati gostovati na stadionu Tušanj kod Tuzla Cityja. Bordo tim je također pod imperativom pobjede u borbi za Evropu. Posebno nakon što su Sarajevu na sjednici Disciplinske komisije oduzeta tri boda. Ekipa s Koševa sada ima četiri boda manje od četvrtoplasirane Sloge i pet bodova manje od trećeg Veleža. Tuzla City s druge strane mora tražiti dobar rezultat u borbi za opstanak.

Današnje utakmice 24. kola Premijer lige BiH: 

Igman Konjic – Sloga Doboj (14:00)

Tuzla City – Sarajevo (16:00)

Željezničar  – Velež (20:00)

N1

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.