bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

PARAOLIMPIJSKE IGRE U RIJU: Srebro za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci

Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je srebrenu medalju na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Reprezentacija Irana u sjedećoj odbojci novi je paraolimpijski prvak. Nacionalni tim ove zemlje u finalu je savladao najbolju bosanskohercegovačku selekciju rezultatom 3:1.
Sjajno su Iranci otvorili finalni meč. Predvođeni najvišim sporistom svijeta Mortezom Mehrzadom, nanizali su šest poena udarivši snažan temelj za osvajanje prvog seta. Nisu se bh. odbojkaši uspjeli ni približiti rivalu, u nekoliko navrata imali su šansu, ali slab ulazak u susret ostavio je posljedice. Ovaj period igre, protivnik je riješio u svoju korist, bilo je 21:25.
Ono što su Iranci napravili bh. timu na početku prvog, osjetili su na svojoj koži u drugom setu. Razigrao se bh. sastav, stekao prednost i strpljivom igrom sačuvao je do kraja ovog perioda osvojivši set za 1:1 (25:21). Bio je prvi izgubljeni set za iranske odbojkaše na turniru.
Poučeni iskustvima, ekipe su u treći set otvorile opreznije, ali su se Iranci ipak uspjeli odlijepiti i stići do važne psihološke, ali i rezultatske prednosti – 1:2.
Ponovo su razigrani Iranci zablistali na otvaranju četvrtog seta. Poveli su s visokih 9:3, a uz kratke momente nešto bolje igre bh. tima, bilo je jasno da zlato ove godine putuje u Iran. Konačan rezultat u ovom setu bio je 25:12.
I pored očekivanja usmjerenih ka novom zlatu koja bosanskohercegovačka reprezentacija u Brazilu nije osvojila, ne može se reći da su razočarali. Igrali su ponovo sjajno, svojoj zemlji podarili su novo olimpijsko odličje, ali ovaj put, protiv Irana se jednostavno nije moglo.

bhreporter/agencije

Foto: facebook

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.