bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

JASMIN IMAMOVIĆ: Navijamo za Slobodu i Tuzlu

U povodu današnje nogometne utakmice između Slobode i  Radnika iz Bijeljine, gradonačelnik Tuzle je pozvao građane na fer navijanje.

- Poštovani sugrađani, danas u 16 sati, FK "Sloboda", na stadinu Tušanj, igra utakmicu protiv FK "Radnik" iz Bijeljine. Za sutra je najavljen referendum u RS-u, što političko – bezbjednosnu situaciju u Bosni i Hercegovini, čini složenom, a organizaciju utakmice rizičnom. Osim toga, imamo informacije da pojedinci i grupe iz Tuzle i oko Tuzle, imaju namjeru izazvati incidente i nerede, kako bi ih iskoristili u predizborne svrhe. Dvojica mogućih organizatora incidenta, već su viđena danas oko 12 sati u kafeu "Sagittarius". Nadamo se da su se dogovarali o odustanku od ranije planiranih aktivnosti.

Pozivam građane, navijače i igrače, da danas pokažemo svima da je Tuzla grad dobrih i pametnih ljudi, koji znaju da je naš stadion namijenjen za sportsko a ne političko nadmetanje. Danas navijajmo sportski, za fudbal i za "Slobodu", navodi se u saopćenju za javnost iz Kabineta Gradonačelnika Tuzle.

bhreporter/press Grad Tuzla

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.