29/03/2024 7:58
Partizan: U borbi za razigravanje. KK Partizan
Partizan: U borbi za razigravanje. KK Partizan

Beograd: Partizan ispustio 13 razlike u posljednjoj dionici i ugrozio šanse u Euroligi

Košarkaši beogradskog Partizana poraženi su na domaćem parketu u 32. kolu Eurolige od Olimpijakosa rezultatom 69:74, te tako sebi otežali put ka razigravanju.

Naime, “crno-bijeli” su imali čak 13 poena prednosti u posljednoj četvrtini, ali igra im se u potpunosti raspala i nisu uspjeli upisati vrlo važan trijumf.

U redovima Partizana najefikasniji je bio Kevin Panter (Punter) sa 19 poena, dok je Frenk Kaminski (Frank Kaminsky) dodao 17.

S druge strane, Najdžel Vilijams-Gos (Nigel Williams-Goss), bivši košarkaš Partizana, upisao je 17 koševa, a Kostas Papanikolau i Tomas Volkap (Walkup) su dodali po 13.

Poraz u ovom susretu je još bolniji, kada se uzme u obzir da su košarkaši Anadolu Efesa savladali Baskoniju na gostovanju (97:76), dok je Žalgiris bio bolji od Olimpije iz Milana (87:73). To znači da su turska i litvanska ekipa preskočili Partizan, a do kraja je ostalo samo još dva kola.

Efes je trenutno 10. sa omjerom 15-17, dok su Žalgiris, Milano, Partizan i Valensija izjednačeni sa omjerom 14-18 i oni će svi vrebati svoju priliku da ugrabe posljednje mjesto u razigravanju za plej-of Eurolige.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.