bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

Navijač Liverpoola se prijavio za trenera na osnovu iskustva igranja FIFA-e 15

Želju jednog navijača Liverpoola da postane trener svog omiljenog kluba nije spriječila ni činjenica da njegovo jedino "trenersko iskustvo" potiče od igranja nogometne simulacije FIFA 15.

Prilikom popunjavanja prijavnice za upražnjenu poziciju nakon otkaza Brendana Rodgersa, u kategoriju "relevantno iskustvo" navijač Adam Kneale je napisao kako posjeduje "obimno iskustvo u igranju FIFA-e 15", te da vjeruje kako će mu to iskustvo pomoći u povratku "osmijeha na lice navijača sa Anfielda".

Kao svoj najveći uspjeh naveo je kako je uspio FC Pourstmouth uvesti iz druge u prvu englesku ligu, zatim je osvojiti, te osvojiti s klubom i Ligu prvaka.

Šef Liverpoola Ian Ayre ipak je sve prihvatio s humorom.

Naime, Adam Kneale putem pošte primio je odbijenicu koju je predsjednik kluba svojeručno potpisao.

"Dovođenje FC Pourtsmoutha iz druge u prvu englesku ligu, osvojiti je, a zatim osvojiti i Ligu prvaka u svega 4 sezone igranja igre FIFA 15, nažalost ne možemo prihvatiti kao relevantno radno iskustvo", stoji u odbijenici.

Adam Kneale je na svom Facebook profilu napisao kako je bilo "vrijedno pokušati".

Podsjećamo, bivši trener Borussije iz Dortmunda Jurgen Klopp 9. oktobra predstavljen je kao novi trener kluba sa Anfielda. Naslijedio je Brendana Rodgersa koji je nakon niza loših rezultat dobio otkaz. Ovo je prvi strani angažman njemačkog stručnjaka.

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.