bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

ČUDA SE DEŠAVAJU SVAKOGA DANA: Nestvarne priče koje su se dogodile

Svijet je pun nevjerojatnih slučajnosti koje svih ostave bez daha. Matematički je teško izračunati koliko su male šanse da se dogode neke od ovih priča, a nauka nema objašnjenje...


Ove nevjerojatne slučajnosti su se uistinu dogodile. Za njih nema objašnjenje...


Čovjek je spasio bebu koja je pala s balkona - dva puta
Prvi put, 1937. godine jedna majka je držala bebu u naručju i gledala kroz prozor četverokatnice u Detroitu kada joj je slučajno ispala beba.
Srećom, na cesti ispod je bio čovjek po imenu Joseph. On je bio lokalni čistač ulica i upravo je čistio ispod prozora kada mu je s neba pala beba na glavu i rame. Uspio ju je uhvatiti. Beba je preživjela, a Joseph je lakše povrijeđen.
Godinu kasnije, majka dvogodišnjaka Davida Thomasa nije pazila i David je pao kroz prozor. Nevjerojatno, ali Joseph je čisto u tom trenutku pod prozorom. Preživjeli su i on i beba. Koje su šanse da je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme dvije godine zaredom?!
Također, koje su šanse da su dvije majke bile toliko neodgovorne da im djeca padnu kroz prozor?


Ljevoruki američki predsjednici
Samo 10% Amerikanaca su ljevoruki. Očekujete onda da bi i broj američkih predsjednika trebao pokazivati takav omjer.
Ali, od zadnjih 14 predsjednika, više od pola su bili ljevoruki. Od zadnjih sedam, čak ih je pet bilo ljevoruko.
U zadnjih 20 godina, gotovo svaki predsjednik je bio ljevoruk. Od predsjednički kandidata - 2008. John McCaine i Barack Obama, a 1992. sva tri kandidata su bili ljevoruki.
Ovo je čudno jer se u 18. i 19. stoljeću to smatralo hendikepom i tjerali su ljevoruku djecu da pišu desnom.


Važno je zvati se Hugh Williams
U brodolomu kraj Engleske 1660. je samo jedan čovjek preživio, a zvao se Hugh Williams. Na istom području dogodio se još jedan brodolom s brojnim žrtvama 1667. godine, a preživio je samo jedan čovjek, koji se zvao Hugh Williams Brodolom na Temzi 1820. preživio je jedan jedini čovjek. Zvao se također - Hugh Williams. Još jedan brod je potonuo 1940. godine u ratu.
Brodolom su preživjela dva čovjeka. Jedan se zvao Hugh Williams, a drugi, njegov nećak koji je dobio ime po njemu, također - Hugh Williams.


Kennedy i Lincoln
Amerika je imala dva predsjednika koje su svi voljeli - John F. Kennedyja i Abrahama Lincolnca. No, to nije jedina slučajnost. Lincoln je izabran u kongres 1846., a Kennedy točno stoljeće kasnije, 1946. Lincoln je izbore dobio 1860., a inauguriran je 1861. Kennedy je pobijedio 1960., a inauguracija mu je bila 1961.
Oba muškarca ubijena su pucnjem u glavu, ispred svojih supruga, i obojica su ubijena u petak.
I na kraju, oba predsjednika u prezimenu imaju sedam slova.

Jeziva podudarnost brojeva na tablici s ubistvom Ferdinanda
Kada je Franz Ferdinand ubijen 1914. godine, bio je u automobilu čija je tablica imala oznaku A 111-118.
Nakon ubistva, izbio je Prvi svjetski rat koji je završio 11. 11. 1918. Mnogi su slovo A na tablici protumačili kao početko za Armistice (sporazumni prekid vatre), a brojke su označile datum i godinu kada se to dogodilo.


Tvorci PC igrice predvidjeli budućnost
Kada su 2000. godine stvarali igricu Deus Ex, njeni tvorci su zaboravili dodati nebodere Blizance u New Yorku.
Kako je igrica već bila puštena, bilo je nemoguće naknadno dodati zgrade pa su napravili scenarij da su Blizanci stradali u terorističkom napadu.
Samo godinu kasnije, to se stvarno i dogodilo...

 


Isti taksist ubio blizance u dvije nesreće
Jedan čovjek je vozio moped u gradu Hamilton kad je na njega naletjelo taksi vozilo i ubilo ga. Bio je to isti taksist, s istim vozilom koji je nesretnim slučajem ubio njegovog brata blizanca (17) godinu dana ranije.
Brat je vozio isti taj moped, u istoj ulici. Kada je prvi brat poginuo, drugi je godinu dana kasnije popravio moped i otišao napraviti probnu vožnju. Tada je na njega naletio taksist...


James Dean je imao ukleti automobil
Hollywoodski glumac James Dean, kojeg su često nazivali 'Buntovnik bez razloga', 1955. godine je preminuo u automobilskoj nesreći. Nakon nesreće automobil Porsche je prebačen u garažu. Mehaničaru, koji ga je popravljao, je motor kliznuo i prignječio mu noge. Godinama kasnije, taj motor su ubacili u trkači auto.
Vozač automobila je nedugo nakon toga poginuo. Zatim je taj automobil kupio novi vozač, koji je također stradao u automobilskoj nesreći. Nakon toga je godinama kasnije, Porsche stradao u požaru koji je zahvatio garažu u kojoj je bio parkiran. Prebačen je u Sacramento u izložbeni salon. Nažalost, kliznuo je s postolja i slomio jednom tinejdžeru kuk. Zanimljivo je i to što je automobil na kraju 1960. bio izložen na izložbi vezanoj uz sigurnost u prometu. Kada je izložba završila, automobil je ukrcan na kamion koji ga je trebao odvesti u Los Angeles, ali tokom putovanja automobil je misteriozno nestao i dan danas ne zna se gdje je završio.

bhreporter/agencije

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.