r4s5 logo

banerdrin

bhtelecom1910

Kina pokreće turističku kampanju u kojoj će građane naučiti civiliziranom ponašanju

Njen cilj je podsticanje na civilizirano ponašanje dok ljudi putuju u inostranstvo i unutar zemlje, a realizira se pod pokroviteljstvom Nacionalne uprave za turizam i dolazi usljed mnogobrojnih neugodnih incidenata u kojima su kineski turisti uhvaćeni kako se loše ponašaju dok putuju.

Posljednja situacija je zabilježena u Osaki u Japanu, tokom sezone trešnje, gdje se nekoliko kineskih turista osramotilo na japanskoj nacionalnoj televiziji zbog uništavanja javne imovine. Japanci su bili toliko bijesni zbog lošeg ponašanja stranaca da su mediji pozvali vladu da se uspostavi zone samo za Kineze u okviru turističkih atrakcija.

Tokom zvaničnog predstavljanja ove kampanje u Pekingu više od 10.000 turista okupilo se na devet drugih turističkih atrakcija u glavnom gradu Kine. Nekoliko poznatih kineskih ličnosti kao što su sportski komentator Wei Yi Dong i pjevač Liu Gang bili su na ovom događaju i podržali ovu inicijativu.

Generalni sekretar zamjenika vlade u Pekingu, Xu Zhijun, pozvao je kineski narod da ima na umu da će se njihove akcije i ponašanje odraziti na sliku Kine.

"Turisti ne trebaju zaboraviti na svoje ponašanje dok putuju i uživaju", dodao je Xu.

grafcomp-baner

drinaplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.