bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

Vijesti

Doboj

doboj

Svjetliča,Striježevica,Ševarlije, Tekućica, Tisovac, Tovira, Trbuk, Trnjačani, Trnjani, Vranduk i Zarječa.

Poslije potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, najveći dio općine Doboj sa gradom Dobojem ušao je u sastav Republike Srpske. U sastav Federacije BIH, ušla su naseljena mjesta: Brijesnica Mala, Brijesnica Velika i Klokotnica, Lukavica Rijeka te dio naseljenog mjesta Stanić Rijeka. Od ovog područja formirana je općina Doboj Istok. Zatim, naseljena mjesta: Matuzići i Mravići od kojih je formirana općina Doboj Jug. Naseljena mjesta: Alibegovci, Ularice i dio naseljenog mjesta Makljenovac. Ovo područje ušlo je u sastav novoformirane općine Usora. 2014. godine odvajanjem od Doboja nastala je općina Stanari[2] u koju su pripala naselja: Brestovo, Dragalovci, Jelanjska, Ljeb, Mitrovići, Osredak, Ostružnja Donja, Ostružnja Gornja, Radnja Donja, Raškovci, Stanari, Cvrtkovci i Cerovica.

Preminuo legendarni glumac Ljubiša Samardžić

 

Legendarni glumac Ljubiša Samardžić preminuo je u 80. godini života, javljaju srbijanski mediji. U decembru prošle godine imao je tešku operaciju mozga, a njegovo zdravstveno stanje posljednjih nekoliko dana je bilo izuzetno loše. Kada je Samardžić bio na operaciji, doktori su imali optimistične prognoze, ali njegovo stanje se pogoršalo zbog hronične leukemije od koje je bolovao duže vrijeme. Rođen je 19. novembra 1936. u Skoplju u porodici rudara.

Ljubiša je postao istaknuto ime u jugoslovenskoj kinematografiji, a talenat ga je predodredio za velike uspjehe. Igrao je u brojnim filmovima, kao što su “Bitka na Neretvi” (Novak), “Valter brani Sarajevo” (Zis), “Bombaši” (Kovač), “Sutjeska” (Stanojko), “Ljubavni život Budimira Trajkovića” (Vojislav Voja Trajković)… Njegova možda i najprepoznatljivija uloga jeste ona kada je glumio Borivoja Šurdilovića Šurdu u seriji “Vruć vetar”.

Bio je oženjen Mirjanom, s kojom je bio u braku 50 godina.

Tuzla: Počinje Škola samoodbrane za žene

Dom mladih Tuzla pokreće Školu samoodbrane za žene.

Sve zainteresovane djevojke i žene mogu se prijaviti na brojeve telefona: 061 / 956 – 724 i 061 / 325 – 865, ili putem e-mail adresa:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  i   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .Glavni trener je Amna Ribić, mlađi majstor kung fu samoodbrane, majstor karatea crni pojas 1.dan, a asistent Ahmed Ćatibušić, mlađi majstor kung fu samoodbrane.

Svi zainteresovani dobijaju prva dva treninga besplatno, a prvi trening je u prostorijama JU „Dom mladih“ Tuzla, 12.09.2017.g. (utorak) u 19:00 h.

U sklopu treninga biće obuhvaćeno: odbrana od fizičkog napada, odbrana od napada hladnim i vatrenim oružjem, wu shu i ving tchun tehnike te tehnike drvene lutke, psiho-fizički razvoj i kondicioni treninzi. Za sve dodatne informacije kontakt osoba je Amna Ribić: 061/ 956-724.

"Medena Tuzla": Sajam proizvoda od meda i ove godine na Trgu slobode

 

Udruženje pčelara „Nektar“ Tuzla i Savez pčelara Tuzlanskog kantona i ove godine organizuju Sajam "Medena Tuzla".

 

Sajam će se 12. put održati 8. i 9. septembra 2017. godine, a u sklopu sajamske manifestacije bit će predstavljeni pčelinji proizvodi brojnih proizvođača – melemi od meda, propolis i drugi proizvodi na bazi meda.

U okviru manifestacije održat će se dva edukativna predavanja u prostorijama Privredne komore TK, te biti predpremijerno promovisana knjiga "Bez pčela nema života" u kojoj su predstavljenje teme brojnih autora iz cijelog svijeta.

Sajam će se održati na Trgu slobode, a pokrovitelj manifestacije je Grad Tuzla.

Tuzla: Centralna bajramska svečanost 1. septembra u džamiji Kralj Abdullah

 

Prema takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Kurban-bajram je u petak, 1. septembra 2017. godine / 10. zul-hidždže 1438. godine po Hidžri.

Centralna bajramska svečanost za područje Muftijstva tuzlanskog bit će u Džamiji Kralja Abdulaha u Tuzli.

Sabahski namaz će se klanjati u 5,30 sati, od kada počinje ostali dio programa. U okviru programa bajramski vaz će održati hfz. Ahmed-ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Bajram namaz (s početkom u 6,46 sati) će predvoditi i hutbu održati Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.