bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

PODRŠKA DOMAĆIM PROIZVOĐAČIMA: Šemsudin Hasić u Konzumovim trgovinama plasirao 200 tona grožđa na domaće tržište

Ljeto znači grožđe, a ono najbolje, domaće, ubrano na osunčanim plantažama Hercegovine može se naći na policama Konzuma BiH.


Područje Hercegovine ima tradiciju dugu 2000 godina kada je u pitanju proizvodnja i uzgoj grožđa. Upravo zbog toga, proizvođači iz tog dijela Bosne I Hercegovine mogu se pohvaliti iznimnom kvalitetom grožđa, a jedan od nih je i Šemsudin Hasić, od kojeg je Konzum BiH samo u ovoj godini otkupio 200 tona grožđa.
"Moja porodica bavi se proizvodnjom grožđa već deset godina, a saradnja s Konzumom počela je prije tri, i nadam se da će još dugo trajati. Iznimna profesionalnost, korektnost i međusobno pomaganje odlikuje naš odnos, a za domaće proizvođače mnogo znači kada imamo priliku plasirati prizvedeno u velikim trgovačkim lancima. Ove godine unos grožđa mnogo je manji nego prošle, prvenstveno zbog loših vremenskih uvjeta. Uprkos tome, uspjeli smo održati kontinuitet u proizvodnji i kvaliteti i plasirati grožđe do kupaca'', ističe Šemsudin Hasić, proizvođač grožđa iz Mostara.
Konzumacija grožđa poboljšava protok krvi, sprječava nakupljanje kolesterola, poboljšava rad srca i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.
Sada je pravo vrijeme za ukusno porciju grožđa, stoga iskoritite priliku, a najzrelije i najslađe grozdove, a što je najvažnije domaće, pronađite na policama Konzuma BiH i uživajte u ovom zdravom i ukusnom voću.
Voće kraljeva, kako ga nazivaju, odličan je izvor vitamina C i vitamina skupine B koji su važni za izmjenu ugljikohidrata i povoljno utječu na živčani sistem. Od minerala, grožđe sadrži kalij, fosfor, kalcij, magnezij, mangan, natrij, bakar, cink i željezo. Defintivno grožđe je bobičasta riznica zdravlja i eliksir života, koje nam je nadohvat ruke, a najslađi plodovi mogu se okusiti pred kraj ljeta i početkom jeseni.

bhreporter/press konzum

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.