bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

PREDSTAVLJENI KANDIDATI SDA – SBB: Tuzla mora izaći iz izolacije i postati kosmopolitski grad

U Kristalnoj sali Hotela Tuzla večeras je upriličeno je predstavljanje kandidata za Gradsko vijeće Tuzle te zajedničkog kandidata dvije najveće stranke u državi, SDA i SBB, za gradonačelnika Tuzle.


Nositeljica liste za Gradsko vijeće, Lejla Osmančević, dokazani je humanista, ljekar i profesor koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri iškolovao veliki broj mladih kadrova. Lejla Osmančević je dobitnica i Zlatne plakete Grada Tuzle za humanitarni rad u Pakistanu, ali i Ordena časti Pakistana, koji joj je uručen 2007. godine. Već 23 godine radi na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla.
Grad sigurnog i zdravog života
- Moje profesionalno i životno opredjeljenje je da se bavim zdravljem ljudi. Moja aktivnost, ukoliko dobijem povjerenje birača, bit će usmjerena na unapređenje života građana Tuzle. Rodni grad vidim kao grad sigurnog i zdravog života, grad bez kriminala i korupcije, grad koji će pružati sve pogodnosti, ali biti raširenih ruku za sve one koji žive u njemu ili žele investirati u njegov dalji razvoj – kazala je Lejla Osmančević.
Zajednički kandidat SBB i SDA za gradonačelnika Tuzle Bahrudin Hadžiefendić očekuje pobjedu na predstojećim izborima jer je, kako kaže, sazrelo vrijeme da mladi i afirmirani ljudi vode Tuzlu.
- Tuzla je proteklih godina bila zatvoren grad, nismo komunicirali ni sa kim. Želimo ostvariti saradnju sa državom, FBiH, TK i uzeti sredstva koja nam pripadaju. Tuzla konačno mora postati otvoren i kosmopolitiski grad iz kojeg više mladi i obrazovani kadrovi neće ni pomisliti da odu – kaže Hadžiefendić.
Otvaranje radnih mjesta
Maksimalni napori bit će usmjereni na otvaranje radnih mjesta, ali i pružanju šanse privrednicima da u industrijskim zonama stvaraju nove vrijednosti i da budu konkurentni na tržištima. S tim u vezi, smatra Hadžiefendić, nema mjesta za neutemeljene i izmišljene o neprijateljima.
- Takve priče su odraz slabosti aktuelne i odlazeće vlasti. Mi ćemo imati sasvim drugačiji pristup. Po jedan dan u sedmici odvojit ćemo za razgovore sa građanima i privrednicima, a evidentne probleme rješavat ćemo na terenu, a ne iz kabineta. Dok sam bio menadžer jedne uspješne tuzlanske firme ostvarivao sam promet koliki je budet Grada Tuzle. Dakle, ambicije i znanje posjedujemo, i učinit ćemo sve da nadoknadimo izgubljena novčana sredstva iz raznih fondova i da ih usmjerimo u razvoj i utrku sa gradovima iz regije, a ne sa gradovima koji su, uz dužno poštovanje, ispod renomea Tuzle – kaže Bahrudin Hadžiefendić.

bhreporter/press

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.