bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

Rezultat osam godina pregovaranja: Nema naznaka održavanju izbora u Mostaru

Posljednji pokušaji zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH da na sjednici održanoj u aprilu ove godine postignu dogovor o prijedlogu izmjena

Izbornog zakona BiH, kojim bi se omogućilo održavanje lokalnih izbora u Mostaru, prošli su neslavno. Naime, nijedan od prijedloga nije dobio podršku državnih parlamentaraca uprkos tome što su sve političke stranke tvrdile da baš njihov prijedlog provodi odluku Ustavnog suda BiH i otklanja svaki vid diskriminacije među građanima Mostara.

Kako je vrijeme proticalo, tako se bez rješenje došlo i do predizborne kampanja za lokalne izbore u BiH. Kako nam je potvrđeno, delegacije vladajućih stranaka u Mostaru (SDA i HDZ BiH) u skorije vrijeme nisu imale zajedničke sastanke s ciljem iznalaženja rješenja za sprovođenje presude Ustavnog suda BiH.

"Nema nikakvih aktivnosti, a niti sastanaka. Nadam se da ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije neće odustati od svojih pokušaja i da će se u sve uključiti međunarodna zajednica i OHR kako bi se izbori u Mostaru održali što je prije moguće. Mislim da je neophodno da se održe u ovoj godini", rekao je za Klix.ba predsjednik Gradskog odbora SDA Salem Marić.

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.