bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

IZETBEGOVIĆ U KALESIJI: Vratili smo državu na evropski put

Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović sinoć je u Kalesiji i Sapni prisustvovao predizbornim skupovima ove stranke.
Obraćajući se u Kalesiji, Izetbegović je ponovio uspjehe u provođenju reformske agende i izrazio ubjeđenje da će naredne sedmice biti prihvaćena aplikacija naše zemlje za članstvo u Evropskoj uniji.


-Vratili smo se na evropski put i vidjet ćete u idući utorak, bit će prihvaćena aplikacija BiH, jer smo uradili sve potrebne stvari, koristeći veze u New Yorku, Ankari, Briselu - kazao je Izetbegović.
Dodao je da BiH ide ka društvu uređenih evropskih zemalja, ali i da su napravljeni pomaci na putu integrisanja u NATO.
- Uknjižena je konačno prva lokacija u Han Pijesku u RS-u. Iz Banja Luke kažu da to neće. Prihvatit će i tu odluku suda i sve ostale odluke sudova u BiH - poručio je Izetbegović, ističući da su svi vitalni parametri pozitivni u našoj zemlji.
Podsjetio je da je preko tri posto zabilježen porast BDP-a, 5,7 posto je porast industrijske proizvodnje, a preko šest posto je zabilježen porast izvoza iz BiH, dok je za 27 posto porasla posjeta turista.
Pohvalio je rad premijera Tuzlanskog i Kantona Sarajevo, Bege Gutića i Elmedina Konakovića.
-Sposobni premijer stvorio je uslove za otvoranje skoro 10.000 radnih mjesta u Tuzlanskom kantonu. Čestitam na tome premijeru Gutiću i rukovodstvu TK - kazao je Izetbegović
Istakao je da je Kalesija, inače prvi oslobođeni grad u BiH, pravo mjesto u kojem će kazati da svako u BiH i na Balkanu ima ispuženu ruku za mir, prosperitet i pomirenje.
- Niko od nas nije spremniji za taj put. Ali, isto tako, niko od nas nije spremniji, da odbrani BiH i da garantuje da Srebrenica, da Tomašica i svako mjesto patnje ljudi koji su bez razloga pobijeni, nikada neće biti ništa drugo do BiH - poručio je on.
Izetbegović je naglasio da Kalesija ima izuzetne resurse, te podsjetio da je ova općina prva u BiH po natalitetu. Pozvao je prisutne da glasaju za Ismeta Mešića, kandidata SDA za načelnika, naglašavajući da će on imati podršku i viših nivoa vlasti da razvoj ove općine snažno povuče naprijed. Također, uputio je poziv i ostalim kandidatima za načelnika koji su iznikli iz SDA, zahvaljujući ovoj stranci napravili karijere i postigli mnogo toga u životu, da povuku svoje kandidature i vrate se pod okrilje SDA.
-SDA je snažna rijeka koja vodi BiH ka EU, budite dio te pobjedničke ekipe, poručio je Izetbegović.
Na predizbornom skupu Mjesnog odbora SDA Centar govorili su i Ismet Mešić, kandidat SDA za načelnika, predsjednik SDA Kalesija Halil Jahić, te predsjednik KO SDA TK Mirsad Kukić.
Izetbegović je nakon Kalesije prisustvovao i i predizbornom skupu u Sapne, te razgovarao sa čelnicima SDA u ove dvije općine i rukovodstvom SDA TK.

bhreporter/bp

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.