bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

CENTRALNI PREDIZBORNI SKUP TUZLANSKE ALTERNATIVE: “Nova vremena traže nove ljude”

U prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, Tuzlanska alternativa održala je svoj centralni predizborni skup.

Da se radi o političkoj stranci koja ima veliki broj pristalica pokazao je i ovaj skup jer veliki broj članova i simpatizera ove stranke nije mogao ući u Kristalnu dvoranu Hotela Tuzla, koja je bila premala za sve goste.
Ono što posebno raduje Tuzlansku alternativu je veliki broj mladih na ovom skupu, mladih za koje Tuzlanska alternativa ima gotovo pa polovinu svog programskog djelovanja.

Predstavljeni su kandidati Tuzlanske alternative za Gradsko vijeće Grada Tuzla, kandidatkinja za gradonačelnicu Tuzle, te uz velike ovacije prisutnih i nosilac liste Tuzlanske alternative g-din Mensur Alić.
U svom obraćanju prisutnima predsjednik stranke i nosilac liste za Gradsko vijeće Mensur Alić je istakao da Tuzlanska alternativa nastavlja svoju borbu za nova radna mjesta, za nove vrijednosti, za novo vrijeme Tuzle.
„Nova vremena traže nove ljude, Tuzla se u prošlosti olako odrekla ekonomije, Tuzla već dugo nije centar ekonomske regije sjeveroistočne Bosne, Tuzla je po ovom pitanju u stalnoj stagnaciji, a mi u Tuzlanskoj alternativi se ne želimo pomiriti s tim i nećemo.
Industrijsko poslovne zone za koje se zalažemo, nude rješenja i u konačnici konkretne projekte koji će otvoriti nove investicije u Tuzli, stvoriti nove vrijednosti i otvoriti nova radna mjesta.
Mi znamo kako to treba raditi, a oni koji to do sada nisu znali neka se sklone, neka idu i neka ne smetaju nama koji znamo šta je biznis, menadžerska profesija, ljepši poslovni ambijent Tuzle.
Nosilac liste Tuzlanske alternative Mensur Alić je još na kraju svog obraćanja napomenuo da Tuzlanska alternativa nije nastala iz potrebe da se bavi politikom u užem smislu te riječi, već je nastala kao potreba i želja uglednih privrednika Tuzle i pametne mladosti ovog grada da se stanje u oblasti poduzetništva podigne na znatno veći nivo, te pozvao građane da izađu na izbore i daju svoj glas kandidatima Tuzlanske alternative.
Obraćanje je završio sloganom „Imaš alternativu, budi alternativa"
Na skupu je govorila i kandidatkinja za gradonačelnicu Tuzle Amira Malkočević koja je u svom obraćanju istakla:
„Jedina sam žena kojoj je Tuzlanska alternativa ukazala čast i povjerenje da budem kandidatkinja za gradonačelnicu Tuzle.Sve druge stranke su žene po običaju stavile u drugi plan ili su im dali onoliko prostora koliko zakon nalaže. To je sramotno i zato s razlogom očekujem da žene Tuzle budu ujedinjene kod glasanja, da glasaju za ženu. Jer ko može bolje voditi ovaj grad od jedne majke, žene, supruge.
Po zanimanju sam ekonomista sa bogatim iskustvom, znam kako novac trošiti, čuvati i štedjeti, ulagati i investirati.Ovdje sam kao kandidatkinja koju boli duša za djecom tuzle koja svakodnevno odlaze jer nemaju puno dobrih razloga za ostati.Ni svog rođenog sina neviđam često jer ga je ova trenutna politika podobnih i nesposobnih otjerala iz ovog grada. Želim ga vratiti u Tuzlu, želim vratiti svu našu pametnu djecu u Tuzlu, a mi u Tuzlanskoj alternativi znamo kako će mo ih zadržati.
Pomozite nam da to ostvarimo, dajte nam svoj glas, podržite nas jer samo zajedno sa vama dragi moji sugrađani i sugrađanke možemo promijeniti stanje na bolje", istakla je u svom obraćanju praćenom ovacijama prisutnih kandidatkinja za gradonačelnicu Tuzle Amira Malkočević.
Nakon skupa upriličeno je druženje kandidata i prisutnih gostiju, te zajednički obilježena četvrta godišnjica postojanja stranke.

bhreporter/press TA

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.