bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

BOSANSKI KULTURNI CENTAR TUZLA: U petak promocija knjige „Mom srebreničkom heroju“

U Bosanskom kulturnom centru TK–a bit će upriličena promocija knjige „Mom srebreničkom heroju" autorice Sabine Hodžić Mehmedović.
Promotori knjige su Fikret Hodžić, voditelj Hayat TV, Hazim Karić, prof., Samira Selesković, psiholog – psihoterapeut, a moderator promocije je Edina Šahmanović, novinar. U programu promocije učestvuje i hor El – Aziz, pod rukovodstvom prof. Esme Kapetanović.

Promocija će biti održana u velikoj sali BKC – a Tuzla u petak, 21. 10. 2016. godine sa početkom u 19,00 sati.

Knjiga autorice Sabine Hodžić Mehmedović pod naslovom „Mom srebreničkom heroju" priređena je i odštampana 2016. godine. Izdavač knjige je Fondacija „F. H. i ja sam iz Srebrenice".Ova knjiga je urlik protiv rata i nasilja nad djecom koja moraju odrastati bez očeva ubijenih u ratu.

Autorica Sabina Hodžić-Mehmedović, rođena je u Zvorniku 1986. godine. U Srebrenici je završila prva dva razreda osnovne škole. Zbog ratnih dešavanja morala je napustiti Srebrenicu.Školovanje je nastavila u Sladnoj i Tinji kod Srebrenika, gdje je završila osnovnu školu. Srednje obrazovanje je završila u Srebreniku, a studirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, gdje je diplomirala na Odsjeku žurnalistika i stekla zvanje diplomirani žurnalista.Ovo je prva Sabinina knjiga i posvetila je svom ocu Sabitu. Sabina je preživjela genocid u Srebrenici i u tom zločinu izgubila sve muške članove porodice. Sabina Hodžić–Mehmedović živi u Tinji kod Srebrenika sa mužem Admirom i kćerkom Asjom.

Tuzlanska promocija ove knjige, treća je promocija u Bosni i Hercegovini. Do sada su održane izuzetno posjećene i zapažene promocije u Srebrenici i Srebreniku.

bhreporter

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.