bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

TUZLANSKI KANTON: Ministar Muratović obećao podršku manifestaciji „Vezeni most“

Članovi Organizacionog odbora Međunarodnog dječijeg festivala „Vezeni most" održali su danas sastanak sa ministrom obrazovanja, nauke, kulture, sporta i informisanja TK-a. Ministar Zlatan Muratović sa saradnicima je razgovarao u svom kabinetu sa Šimom Ešićem, predsjednikom Organizacionog odbora i Hazimom Karićem, članom Organizacionog odbora ove međunarodne manifestacije.


Članovi OO su upoznali ministra o sadržaju veoma bogatog programa 13. međunarodnog festivala „Vezeni most" koji će biti održan od 26. do 29. oktobra na području Tuzlanskog kantona, Brčko Distrikta BiH i Zeničko dobojskog kantona. Prezentirane su informacije o ovogodišnjim učesnicima i dosadašnjim brojnim sadržajima organiziranim u prethodnim godinama u okviru ove tradicionalne manifestacije.
Ministru Muratoviću su prezentirani i zaključci razgovora sa premijerom TK, Begom Gutićem i prijedlog da se Međunarodni dječiji festival „Vezeni most" uvrsti na listu manifestacija od posebnog značaja za Tuzlanski kanton.
Ministar Muratović je istakao da je upoznat sa bogatim i prepoznatljivim programom ove međunarodne manifestacije za afirmaciju dječijeg stvaralaštva i pisane riječi, te istakao kako nadležni organi u Tuzlanskom kantonu moraju dati podršku njenoj organizaciji. On je naglasio kako je veoma važno da se adekvatno podrži jedina manifestacija u regionu na kojoj se tradicionalno dodjeljuju nagrade za najbolju dječiju knjigu, a posebno je značajno da se ova nagrada dodjeljuje na manifestaciji koja se organizira u Tuzlanskom kantonu.
On je obećao da će podržati prijedlog da se ova manifestacija uvrsti na listu manifestacija od posebnog značaja za Tuzlanski kanton, te da će u okviru sredstava kojima raspolaže ministarstvo za podršku kulturnim manifestacijama, biti planirana sredstva za podršku Međunarodnom dječijem festivalu „Vezeni most".
Ministar Zlatan Muratović je prihvatio poziv organizatora Festivala da bude gost u predviđenim programskim sadržajima Festivala i svojim prisustvom pruži podršku afirmaciji ove veoma važne manifestacije za Tuzlanski kanton.

bhreporter

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.