bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

GORNJA TUZLA: Veseli školski bazar

Na školskom igralištu u Gornjoj Tuzli danas je održan veseli bazar. Učenici i njihovi roditelji su izložili domaće proizvode na tezge i ponudili ih potencijalnim kupcima.

Posjeta je bila izuzetno dobra, a ideja da se u Gornjoj Tuzli organizira ovakav događaj pokazala se potpuno opravdanom.
- Na prijedlog Vijeća roditelja naše škole organizirali smo izložbeno – prodajni bazar po sličnom modelu koji se već primjenjuje u školama na ovom području. Izuzetno sam zadovoljna odzivom roditelja i učenika i njihovom predanošću ovoj vannastavnoj aktivnosti. U Gornjoj Tuzli nema pijace, pa se mogućnost ponude domaćih proizvoda na štandovima, pokazala više nego opravdanom. Izuzetno sam pozitivno iznenađena činjenicom da su se učenici i njihovi roditelji ovako dobro aktivirali i zahvalna sam im na tome, izjavila je Azra Feukić, direktorica Osnovne škole u Gornjoj Tuzli.
Na štandovima su se mogli naći čajevi raznih vrsta, kolači, domaći džem i pekmez, sokovi, suveniri, kafa, palačinci, bundeva i tikva, razne vrste salata, mušmule, orasi i med i svega onoga što vrijedne domaćice u Gornjoj Tuzli proizvedu u svojim domovima. Mušterija nije nedostajalo. Kupci su birali i cjenkali se s malim trgovcima i njihovim odraslim pomagačima. Manifestacija za primjer kako se razvija pozitivni duh i afirmiraju prave vrijednosti.
Sredstva prikupljena od prodaje proizvoda na ovom bazaru bit će usmjerena u skladu s prioritetima koje ocijeni Vijeće roditelja za poboljšanje uslova za školovanje djece u Gornjoj Tuzli.

bhreporter

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.