bhreporterlogo

drincommm

bhtelecom

AERODROM DUBRAVE: Letovi za London od sutra

Na Aerodromu Tuzla planirana je rekonstrukcija i dogradnja zgrade putničkog terminala, a ovaj projekt je nastao kao potreba stvaranja uslova za potrebe putnika koji koriste usluge ovog aerodroma zbog uvođenja novih destinacija i veće frekvencije putnika.

 

V.d. izvršnog direktora za razvoj i marketing Međunarodnog aerodroma Tuzla Enver Jukanović kaže da je, s obzirom na to da će krajem marta naredne godine na Aerodromu Tuzla biti pozicioniran drugi bazni avion Wizz Aira i da započinju zračne operacije na nove destinacije, procijenjeno da u postojećim kapacitetima putnici neće moći biti adekvatno prihvaćeni te je bilo nužno kandidovati projekt proširenja.
Vrijednost projekta je oko četiri miliona KM, a osim ličnog finansiranja, sredstva očekuju i od Vlade Tuzlanskog kantona i Vlade Federacije BiH.
"Realizaciju projekta očekujemo do kraja marta", kazao je za Fenu Jukanović.
S ovog aerodroma do kraja godine najavljena su tri leta. Od 30. oktobra počinju letovi za London, a za Billund (Danska) 31. oktobra. Od 17. decembra počinju i letovi za Berlin.
Letovi će se obavljati dva puta sedmično, srijedom i nedjeljom za London Luton, ponedjeljkom i petkom za Billund i utorkom i subotom za Berlin-Schoenefeld.
Wizz Air je objavio da će bazirati još jedan "airbus A320" zrakoplov u svojoj bazi u Tuzli. Od marta 2017. godine aviokompanija će pružati svoje usluge iz Tuzle za Keln, Fridrihshafen i Nirnberg u Njemačkoj, za Bratislavu u Slovačkoj i Voxju u Švedskoj.
Novi avion će omogućiti Wizz Airu i povećanje broja sedmičnih letova na postojećim rutama iz Tuzle za Eindhoven, Gothenburg, Malmo i Frankfurt Hahn.

bhreporter

plakat izložba jezero modrac

grafcompbaner241017

drinplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.