r4s5 logo

banerdrin

bhtelecom1910

VISOKA ŠKOLA ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO „FINra“ TUZLA: Svečani početak nove akademske godine

U Tuzli je jučer Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra svečano počela sa izvođenjem nastave u novoj akademskoj 2016/17. godini.

 Riječ je o četverogodišnjem studijskom programu, koji čini spoj teorije i praktičnih znanja i vještina, u okviru kojeg će se na dva smjera obrazovati stručnjaci u oblasti računovodstva i finansija. Takav odnos teorije i praktičnih znanja i vještina čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenu u regionu
Osnivač Visoke škole FINra je ugledna edukativno –konsultantska kuća FINconsult, koja već 12. godina uspješno radi na stručnom osposobljavanju i edukaciji finansijsko-računovodstvenih profesionalaca u Bosni i Hercegovini.
Direktor Visoke škole za finanasije i računovodstvo Doc.dr. Ismet Kalić na današnjoj svečanosti povodom početka akademske godine je, između ostalog, izjavio:
„Poslije 12. godina uspješnog rada napravili smo novi iskorak i sve svoje resurse, znanja i iskustva zajednici stavili na raspolaganje kroz otvaranje Visoke škole za finansije i računovodstvo - FINra. Obezbjedili smo našim studentima vrhunske predavače, moderne učionice, savremenu IT opremu i najbolje uslove za rad, izvrsne mogućnosti za praktičnu obuku.
Studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo će biti osposobljeni za vođenje poslovnih knjiga i izradu finansijskih izvještaja, izradu poreznih prijava, te će steći i druga praktična znanja i vještine za obavljanje finansijsko-računovodstvenih poslova.
Ono što ističemo jeste da će naši studenti steći certifikat računovođe po završetku fakulteta bez dodatnog polaganja ispita.
Poseban kvalitet jeste opredjeljenje da naše studente, a sutra finansijske i računovodstvene stručnjake, podržavamo i nakon završetka studija. Na nas će moći računati i tokom izgradnje svojih karijera.
Za vanredne student pripremili smo nastavan plan i raspored časova održavanja nastave van radnog vremena i u danima vikenda, što je svakako posebna pogodnost za one koji su uposleni, a koji imaju želju unaprijediti svoja znanja u finansijsko-računovodstvenoj profesiji i steći akademsku diplomu. " istakao je na današnojoj svečanosti direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo dr. Kalić.

bhreporter

grafcomp-baner

drinaplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.