28/03/2024 12:20

Uspješna domaća kompanija Grafotisak svim radnicima isplatila po 2.520 KM

Nadamo se da će ovaj potez potaknuti i druge poslodavce da slijede njihov primjer

Kompanija Grafotisak, sa sjedištem u Grudama, postala je primjer odgovornog poslodavca u vremenima inflatornog rasta cijena.

Danas je svim svojim zaposlenicima isplatila pomoć u iznosu od 2.520 KM, saznaje portal Grude Online.

Ova odluka dolazi u skladu s Uredbom koju je Vlada Federacije BiH donijela u prosincu prošle godine. Uredba uređuje pravo na isplatu pomoći od strane poslodavca, dinamiku isplate i način realizacije.

Prema ovoj uredbi, poslodavac može izvršiti isplatu pomoći u maksimalnom iznosu do 2.520 KM. Isplata pomoći može se izvršiti do šest tranši (dijelova), s tim da ukupan iznos ne može preći 2.520 KM. Uredba prestaje važiti 30. juna 2024. godine.

Grafotisak je iskoristio ovu uredbu te je svojim radnicima isplatio maksimalan iznos od 2.520 KM.

U vremenima kada se cijene neprestano penju, ovakvi potezi poslodavaca su više nego dobrodošli. Oni ne samo da olakšavaju život zaposlenicima, već i pokazuju da poslodavci cijene njihov rad i doprinos kompaniji.

Nadamo se da će ovaj potez Grafotiska potaknuti i druge poslodavce da slijede njihov primjer.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.