Pred Bajram Petar Žuljević sprema preukusnu baklavu na OBN-u

Bajram samo što nije. Slatke delicije dio su svake blagdanske trpeze pa ćete tako vidjeti kako se sprema baklava sa pistacijama i suhim šljivama večeras u 17:15h, samo na OBN-u.

Slatkiši su kruna kulinarstva – njegov najraskošniji, najmaštovitiji i najdekadentniji dio. U pripremi su presudni detalji; ovdje kuhari mogu pokazati svu svoju kreativnost i umijeće. Dovoljan je samo jedan krivi gram da sve krene krivo. Ali kad uspiju, slastice vesele najmlađe, tješe nesretne, griju zaljubljene i dovode u napast neodlučne. Uživajte, dijeta može pričekati do završetka Bajramskih blagdana, jer Petar Žuljević u emisiji “Sa slatkim na ti” na OBN-u sprema savršenu baklavu. Povjest same baklave je raznolika, isto koliko i načina za njenu pripremu. Ono što je sigurno je da njen postanak dugujemo Asircima, a Turcima njenu popularnost u našim krajevima. Petar nas vodi u orijentalno slastičarstvo i priprema baklavu sa pistacijama i baklavu sa suhim šljivama. Dan poslije u istom terminu možete vidjeti kako se sprema krokonbuš i neodoljivi bijeli mus s narančom, također specijaliteti kojima možete počastiti svoje goste.

Kulinarski show “Sa slatkim na ti” neka bude vaš izbor i za kraj TV sedmice od 17:15 sati na OBN-u. Petar Žuljević, jedan od najboljih slastičara regije, zna kako se pravi slatka čarolija .