Šute u Ferreru. Zašto je zapravo stala fabrika “Nutelle”?

Portparol “Ferrero” kompanije odbio je da govori o detaljima, a prema šturim informacijama, pogoni za proizvodnju stali su zbog “uočenog problema sa kvalitetom”.

“Privremeno smo zatvorili fabriku zbog dodatnih mjera opreza, imamo dovoljno zaliha da zadovoljimo potrebe tržišta. Potvrđujemo da na tržištu nema “pogođenih” proizvoda”, navode u kompaniji.

Iako “Ferrero” upravlja nad 23 pogona na pet kontinenata, francuska fabrika je izuzetno važna za njihovo poslovanje. U njoj se, kako prenose mediji, dnevno proizvede 600.000 teglica popularnog čokoladnog krema s jlešnjacima, što je četvrtina ukupne proizvodnje.

Britanski mediji dodatno insistiraju da priča dobije epilog. Pitaju se zbog čega se italijanska kompanija odlučila na ovaj potez samo dvije sedmice prije održavanja Dana palačinki (5. mart), kada prodaja u Velikoj Britaniji, po priznanju “Ferrera” iz 2017, poraste i 30 procenata. Evropska tržišta, uključujući Veliku Britaniju, Njemačku i Poljsku, zaslužna su za rast kompanije, ali Francuzi troše više “Nutelle” nego bilo koja druga nacija. (Bhreporter/B92)