Bajern Minhen poslovao s rekordnim dobitkom

FINANSIJE Njemački nogometni prvak zadovoljan

Neto profit kluba iznosio 29,5 miliona eura, a firme 22 miliona

 

Njemačkom nogometnom prvaku Bajernu iz Minhena ove sezone ne ide kako je planirano i trenutno je daleko od mjesta na kojem Bavarci žele biti, ali je sasvim druga situacija u finansijama.

Najveći njemački klub je saopćio da je poslovnu godinu ponovo okončao s rekordnim dobitkom.

Klub je u utorak saopćio podatke za finansijsku 2017./2018. godinu, koja je Bavarcima ponovo donijela rekordne dobitke. Ukupni prihod Bajerna iznosio je 657,4 miliona eura, dok je firma “Bajern Minhen AG”, koja posluje samostalno u Bajernovoj poslovnoj grupi, prihodovala 624,3 miliona. Neto profit Bajerna iznosio je 29,5 miliona eura, a firme 22 miliona.

– U Bajernu smo veoma zadovoljni rezultatima u finansijskoj godini 2017./2018. Lani smo imali dobru takmičarsku sezonu, a dobro je bilo i poslovanje. Ti rezultati su dokaz da naporan rad uprave i svih nas daje plodove – kazao je nakon objavljivanja pozitivnih brojki predsjednik uprave firme “FC Bajern AG” Karl Hajnc-Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge).

Otkad su 2002. godine u klubu formirali tu firmu, koja se brine o profesionalnoj nogometnoj ekipi, njeni prihodi se povećani za 355 posto, sa 176 miliona na 624 miliona eura, saopćili su Bavarci.

Dnevni avaz