28/03/2024 12:47

Dinamo u Ligi prvaka, Amer Gojak junak Modrih!

Modri su prošle sedmice na Maksimiru slavili s 2:0, pa su malo mirnije dočekali revanš, no u prvih 45 minuta igre na stadionu u Trondheimu su bili u šaci razigranog domaćina, koji je stigao i do gola, a imao još nekoliko šansi.

U 11. minuti je Rosenborg poveo. Akintola je zabio nakon velike greške Dinamove odbrane. Soderlundov udarac zaustavio je Livaković, ali je Akintola bio sam na odbijancu i lako to posprema za slavlje Norvežana.

Rosenborg je do kraja prvog dijela pritiska Dinamo, posebno opasan bio je Samuel, a u završnici prvog dijela puno sreće za Zagrepčane, pošto je udarac Hedenstada zaustavila stativa.

Rosenborg je nastavio s napadima i u drugom dijelu, Modri su se branili, a trenutak odluke desio se u 66. minuti kada je Amer Gojak zamijenio Izeta Hajrovića.

Samo pet minuta kasnije Gojak golčinom donosi Dinamu 1:1 i na kraju plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Rosenborg više nije imao snage da barem zabije još jedan gol i donekle se vrati u život, pa je Dinamo na kraju mogao da slavi.

Ovo je još jedan ogroman uspjeh za Dinamo koji će zaraditi preko 20 miliona eura i na jesen će igrati u društvu najboljih evropskih klubova.

Sportsport.ba

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.