28/03/2024 12:59

Gosti padaju u grotlu Mejdana

Rukometna reprezentacija BiH sutra u dvorani Mejdan u Tuzli igra uzvratnu utakmicu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Finske.

Nakon pobjede minule srijedu u gradu Vantaa, naši igrači i stručni štab očekuju i drugi trijumf čime bi napravili veliki korak ka prvom nastupu na prvenstvu starog kontinenta.

Prvo poluvrijeme

– Utakmica u Finskoj bila je tek prvo poluvrijeme, a drugo će biti u Mejdanu. Osvojili smo dva boda, očekujemo još dva sutra, u samo šest dana. Prva utakmica je bila izuzetno teška, više psihološki nego fizički. Finci su nas dobro namučili, ali je bitno da smo ostvarili pobjedu – rekao je selektor Bilal Šuman na današnjoj konferenciji za novinare.

Naglasio je da očekuje ponovo rastrčane Fince, ali da je kvalitet, ipak, na našoj strani, a očekuje i podršku iz publike.

– Vidjeli ste da puno trče, bez obzira da li vodili ili gubili, oni jednostavno tako igraju. I sutra će sigurno dati sve od sebe da nas ugroze. Znali su kazniti naše pogreške, tako da treba igrati vrlo ozbiljno. Što se tiče igračkog kadra, povrijeđen je Tomislav Nuić. Njegov nastup je upitan, a umjesto njega vjerovatno će priliku dobiti Enes Keškić – najavio je selektor.

Pobjedu očekuje i iskusni Nikola Prce, koji je s deset golova bio prvo ime naše reprezentacije u prvoj utakmici.

– U Finskoj smo sve, uglavnom, držali pod našom kontrolom. I kada smo vodili i kada smo gubili. Sutra očekujem pobjedu, jer sve drugo bio bi neuspjeh. S novim bodovima konačno ćemo otići na evropsko prvenstvo – kazao je Prce.

Veliki korak

Pobjeda je veliki korak ka plasmanu na EP 2020. godine, smatra i kapiten reprezentacije Mirsad Terzić.

– U Finskoj smo ozbiljno shvatili protivnika i osvojili smo bodove. Isti pristup moramo imati i u sutrašnjoj utakmici. Nema se šta puno reći, očekujem bodove za korak bliže evropskom prvenstvu – naglasio je Terzić.

Upitan za rasplet situacije u našoj kvalifikacionoj grupi 5, selektor Šuman je rekao da najprije moramo završiti posao s Fincima.

– Kad dođe na red Bjelorusija, tada ćemo razmišljati o njima. U svakom slučaju, imamo priliku da se na evropsko prvenstvo plasiramo i kao jedna od dvije prvoplasirane ekipe – zaključio je Šuman.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Finska igra se sutra u velikoj dvorani Mejdana od 17 sati.

U drugoj utakmici 4. kola grupe 5 u Minsku igraju Bjelorusija – Češka.

Trenutni poredak na tabeli grupe 5: Češka, Bjelorusija i BiH po 4 boda, dok je Finska bez bodova.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.