19/04/2024 20:31

Gradina i Tuzla City počeli saradnju: “Možda se baš ovdje krije novi Edin Džeko ili Miralem Pjanić”

U prisustvu predstavnika oba plava kluba te predstavnika Grada Srebrenika upriličena je press konferencija kao i svečanost za dan koji bi trebao predstavljati veliki preokret i povratak na staze stare slave.

Saradnja Gradine i Tuzla Cityja se ostvaruje u svim sportskim segmentima. Na igrače Gradine sva ekskluzivna prava će imati Tuzla City, a ovaj tim će u klub iz Srebrenika slati neke igrače na posudbu.

Tuzla City je dao i novčanu pomoć od 100.000 KM godišnje, a novac će biti podijeljen u dvije rate po 50.000 KM.

Poseban akcenat biti će stavljen na potpunu reorganizaciju omladinske škole i najbolje uslove najmlađim fudbalerima plavih, kao i jasan cilj povratka u prvoligaško društvo.

“Ovo je za nas historijski dan, jer od danas pišemo jednu novu historiju. Zahvaljujem se na ovom potezu svima koji su nešto učillnili na ovom planu. Veliko hvala gospodinu Husiću”, rekao je direktor Gradine, Ibro Ibrić.

Prvi čovjek Tuzla Cityja, Azmir Husić, poručio je da mu je veliko zadovoljstvo što su postigli dogovor sa Gradinom.

“Drago mi je da mogu da pričam o boljim danima sportu kada je riječ o Gradini. Veliko nam je zadovoljstvo zbog ove saradnje jer je Gradina zaista veliki kolektiv. Nakon tri mjeseca pregovora prije 15tak dana smo došli do potpunog dogovora. Ovim sporazumom možemo reći da imamo zajednički cilj, a to je plasman u Prvu ligu FBiH. Poduzet ćemo sve da to i ispunimo. Našim dolaskom nastojat ćemo sa se razvija i omladinski pogon na ispravan način, te da omogućimo svima besplatan trenažni proces. Svi treneri koji nemaju licence biti će poslani na obuku kako bi stekli iste. Možda se baš ovdje krije novi Edin Džeko ili Miralem Pjanić. Ono što sasvim sigurno mogu reći je to da je Gradina od naredne sezone u Prvoj ligi FBiH”, rekao je Husić.

SPORTSPORT.BA

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.