28/03/2024 13:49

Kolašinac lovi finale

Večeras od 21 sat na programu su prve polufinalne utakmice Evropske lige.

Arsenal dočekuje Valensiju sa željom da već u Londonu osigura prednost koja garantuje miran revanš. Topnicima osvajanje ovog trofeja spašava sezonu, jer su nizom od tri poraza u prvenstvu ugrozili osvajanje četvrtog mjesta, koje vodi u Ligu prvaka iduće sezone.

 

Sead Kolašinac, jedini preostali bosanskohercegovački internacionalac u evropskim takmičenjima ove sezone, nada se svom prvom finalu u Evropi, ali veliki problem za njegov tim predstavlja izostanak Arona Ramzija (Aaron Ramsey).

Velšanin je, najvjerovatnije, odigrao svoju posljednju utakmicu za Arsenal, prije prelaska u Juventus. Ramzi je povrijeđen u utakmici četvrtfinala protiv Napolija i za njega je sezona završena, a od tada je ekipa koju vodi trener Unai Emeri (Emery) izgubila sve tri utakmice.

Ajntraht, jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone, pokušat će do finala doći preko Čelzija.

Ekipu iz Frankfurta do ovog sjajnog rezultata predvodio je balkanski trojac, kojeg čine Luka Jović i Filip Kostić iz Srbije te Ante Rebić iz Hrvatske.

Njih trojica postigli su više od polovine od 58 golova Ajntrahta u Bundesligi ove sezone, uz čak 21 asistenciju, dok su bili uključeni u 12 od posljednjih 13 pogodaka svoga tima. Najviše pažnje privlači 21-godišnji Jović, strijelac 25 golova, zbog čega je na meti brojnih velikih klubova.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.