28/03/2024 14:50

Ronaldo ima veći odraz čak i od prosječnog NBA košarkaša

Kristijano Ronaldo (Cristiano) je zabio 82 gola glavom u svim takmičenjima od 2008. Na drugom je mjestu u tom razdoblju Fernando Ljorente (Llorente) sa 62.

Ta statistika igrača iz liga petice samo potvrđuje kakva je Ronaldo “leteća tvrđava”. Mnogi će reći za Ronalda da je najbolji igrač glavom svih vremena.

Prosječan mu je odraz, izračunali su analitičari, 78 centimetara, što je sedam centimetara više od prosječnog NBA košarkaša. Prilikom skoka Ronaldo se u zraku zadrži 0,7 sekundi, što mu je dovoljno za precizan udarac.

Nazabijao se Portugalac u Realu na brojne ubačaje, prije svih Marsela (Marcelo) s lijeve strane. Dok je Benzema odvlačio dio pažnje čuvara. Sad je, uz Mandžukića, koji je također moćan u zračnim duelima, ta Ronaldova igra još više došla do izražaja. Pa Juventus ima 16,9 centaršuteva po utakmici, dok je prošle sezone, prije Kristijanovog dolaska, imao 12,6 ubačaja po susretu.

Majkl Džordan (Michael Jordan) bio je košarkaški Mr. Air, Kristijano Ronaldo isto je to u nogometnom svijetu.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.