29/03/2024 11:01

UEFA donijela logičnu odluku: VAR u finalu Evropske lige

Finale Evropske lige, koje je na rasporedu 29. maja u Bakuu, ući će u historiju, jer će se u engleskom okršaju između Arsenala i Čelsija prvi put koristiti videotehnologija, čije je uvođenje potvrdila UEFA.

Tu je odluku donijela uz nastojanje da sve bude čisto, a potom i objasnila onu drugu koja je razljutila engleske navijače kojima je osigurano svega 6.000 ulaznica po klubu iako stadion u Bakuu ima gotovo 70.000 mjesta.

– Zbog prethodnih iskustava u finalima Evropske lige i Superkupa odlučeno je da navijači klubova dobiju po 6.000 ulaznica. Prije smo imali mnoge zahtjeve koji su odobreni, a navijači se nisu pojavili. To je većinom zbog činjenice da ne mogu priuštiti sebi tako dalek put i zbog toga smo pretpostavili da će i ovaj put biti problema. Također, u obzir smo uzeli i kapacitet aerodroma i hotela u Bakuu. Bez garancija da će doći nema logike da se ponudi veći broj ulaznica. Zaključak je da će oko 15.000 navijača oba tima doputovati u Baku – poručili su iz UEFA-e.

Budući da Azerbajdžanci nisu baš zaluđeni nogometom, vrlo je upitno hoće li ispunjen stadion dočekati finaliste.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.