28/03/2024 11:43

Veliki izazov za Tuzlake

Omladinski košarkaški klub Sloboda zvanično je počeo pripreme za novu sezonu u kojoj će Tuzlaci učestvovati prvi put i u Drugoj regionalnoj ABA ligi.

Pred “Crveno-crnim” je zahtjevna sezona u kojoj će odigrati približno 60 utakmica na domaćoj i regionalnoj sceni.

Podrška projektu

– Ovo je za nas veliki izazov i znamo šta je pred nama. Veoma bitno je i da je Grad Tuzla dao ogromnu podršku ovom projektu. Novost za početak priprema je da će treninzi do 1. septembra biti zatvorenog tipa.

U osam godina od naše A2 lige do regionalne ABA 2 lige smatramo da je ovo izuzetno veliki uspjeh koji smo postigli. Želimo da u Mejdanu imamo četiri i više hiljada gledalaca – poručio je Vedran Lakić, član uprave Slobode.

U Mejdan je stiglo osam novih košarkaša, a prema riječima trenera Josipa Pandže, njegov tim će biti jedan od najmlađih u regionalnom takmičenju.

– Sloboda je u ABA 2 ligi, gdje joj je i mjesto. U regionu ne postoji klub sa sličnim uvjetima i infrastrukturom i to su ljudi prepoznali. Naša ideja je bila da okupimo što mlađi tim zbog dva takmičenja kako bi se igrači brže oporavljali. Ideja je bila da imamo što više domaćih igrača. Zadovoljan sam kako smo birali – ističe Pandža.

Vjeruje u tim

Mladi stručnjak, ipak, naglašava da će biti potrebno mnogo strpljenja jer očekuje i dosta oscilacija.

– Treba da vidimo kakvi će se rosteri okupiti kod ostalih ekipa. Cilj u domaćem prvenstvu je vrh tabele te da u ABA 2 ligi budemo konkurentni svima. Pokušat ćemo da igramo ekstremno borbenu košarku.

Dovoljno smo hrabri, možda ludi, možda pametni da uđemo s tako mladom ekipom u takmičenje – objasnio je Pandža, koji očekuje dolazak još jednog centra, čime će biti zaokružen igrački kadar za novu sezonu.

Pohvale za dvoranu

Delegacija ABA 2 lige već je posjetila tuzlanski hram košarke. Njihove impresije su više nego pozitivne.

– Obilazak predstavnika lige je trajao dva i po sata, obišli su bukvalno svaki ćošak. Na kraju su dali sve pohvale, iznenadili su se šta su zatekli u Mejdanu.

Komentar je bio da je Mejdan jedna od boljih dvorana u ABA 2 ligi – objasnio je Jasenko Elezović, direktor Centra „Mejdan“.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.