Foto: Više hiljada Tuzlaka euforično dočekalo svog junaka

Na prepunom Sonom trgu u Tuzli sinoć se uzvikivalo samo jedno ime iz hiljada grla: Fahro, Fahro, Fahro… Tuzlaci su tako podržali svog junaka koji je jedini imao hrabrosti da podrži opravdane demonstracije opljačkanih građana u februaru ove godine, saopćio je Pres-centar SBB-a.

Uništili su TK

Nakon višeminutnog skandiranja, Radončić se obratio okupljenim Tuzlacima.

– Dragi moj narode, 12. oktobar treba postati mrak za aktuelnu vlast, a svjetlost za Bosnu i Hercegovinu. Prvo su vas decenijama privatizacijski pljačkali, davali otkaze i ponižavali, a onda, kada ste se pobunili, javno su vas vrijeđali da ste narkomani, teroristi i huligani. Ne, vi niste to nikada bili, ali je vlast SDA i SDP-a upravo takva – rušiteljska, huliganska i opijena u otimanju od naroda. Uništili su Tuzlanski kanton, uništili su brojne fabrike, uništili su mnogo porodica i radnika i krajnje je vrijeme da ih zaustavimo. Zaustavimo ih zbog naše BiH i naše djece. Zato ih demokratskim putem, izlaskom na birališta, za dva dana, pošaljite u prošlost – rekao je Radončić, prekidan ovacijama prisutnih građana.

Bježe od naroda

– Oni tvrde da se brinu o narodu, a ja ih pitam zašto mjesecima ne smiju uraditi ono što činim ja – biti s vama, biti s radnicima i rudarima, biti s demonstrantima. Naravno, oni to niti smiju niti hoće.

Mi se moramo okrenuti budućnosti, ekonomiji i razvoju. Iz Sarajeva ćemo izmjestiti Ministarstvo industrije, rudarstva i energetike i situirati ga tamo gdje mu je prirodno mjesto, ovdje u Tuzli i Tuzlanskom kantonu – obećao je Radončić, praćen stalnim ovacijama i skandiranjem: Fahro, Fahro, Fahro…

Pobjednički tim SBB-a

U Tuzli su se okupljenim građanima obratili i predsjednik Općinskog odbora SBB-a Tuzla i kandidat na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona Nedžad Hamzić te kandidati i nosioci lista SBB-a Amra Hadžić, Ešefa Kantić, Fuad Hadžimehmedović, Meris Rahmanović, Elvir Rožnjaković, Ernada Avdibegović, Sanel Razić, Hasida Isaković, Bahrudin Hadžiefendić, Zijad Mahmutović, Jakub Ibrahimović i Mirsad Đonlagić.

Foto: Ahmet Bajrić Blicko/Avaz