SBB TUZLA: Mladi su još tu samo se za njih niko ne brine

Da li će se većina mladih pokrenuti do Izbora 2. oktobra teško je reći, ali je evidentno da se glas mladih sve češće čuje.

Nakon što je krenula akcija “Od vrata do vrata” koju članovi Foruma mladih SBB Tuzle provode u Gradu, Gradskom odboru SBB-a javlja se veliki broj mladih Tuzlaka koji žele učestvovati u akciji. I danas su stigli, puni elana i želje da doprinesu nekoj promjeni.
To su djevojke I mladići koji su rasli gledajući u aktuelnu gradsku vlast, druge vlasti nisu iskušali, a ova kažu ništa nije napravila za mlade tokom svih ovih godina. Mladi ljudi imaju najveće izglede da se zaposle na neformalnom tržištu rada, na nekvalitetnim poslovima, sa slabim uvjetima za rad i bez bilo kakve sigurnosti. Ljeto u Tuzli postalo je sinonim za sva kulturna zbivanja, dok je ljeta ima koncerata, ima dešavanja i nekog noćnog života. Neko bi trebao početi da razmišlja o našim potrebama i tokom ostalih devet mjeseci u godini – žale se mladi volonteri.
Statistike i istraživanja nekih nevladinih organizacija zaista su pokazala da lokalne vlasti u BIH ne pružaju adekvatnu podršku u kreiranju kulturnih pa čak i sportskih sadržaja. Mladi volonteri sa članovima Foruma mladih SBB-a danas će u posjetu građanima ” Od vrata do vrata” sa jednom molbom – da ih pozovu na glasanje i da biraju najbolje.

bhreporter/press SBB