Završni skup Naše stranke Tuzla

Završni skup Naše stranke Tuzla održan je u četvrtak u Crvenom salonu Hotela Tuzla.  Skupu su prisustvovali kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona, kandidati za Parlament FBiH, volonteri, rukovodstvo Naše stranke, te članovi i simpatizeri stranke.

Na samom početku prisutnima se obratio Darjan Minov – v.d. predsjednika Općinskog odbora Naše stranke Tuzla i kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona, i samim time je otvorio skup sa par uvodnih rečenica o dosadašnjem toku kampanje, obavljenim aktivnostima i uloženom trudu. „Mjesec dana smo proveli na ulici, mjesec dana smo proveli sa našim sugrađanima, mjesec dana smo širili pozitivnu energiju, širili smo pozitivnu priču i širili smo želju za promjenom, istinskom, otvorenom, dubokom željom za promjenom. Vjerujemo da BiH može bolje, vjerujemo da Tuzla može bolje, i da TK može puno bolje” kazao je Darjan.

Nakon toga su uslijedila obraćanja:

Mersiha Jogunčić – v.d. predsjednice Regionalnog odbora Naše stranke Tuzla.

Sabina Mujezinović – nositeljica liste za Parlament FBiH, izborna jedinica 403.

Mirsad Čamdžić – nositelj liste za Parlament FBiH, izborna jedinica 402.

Nedžad Ibrahimović – nositelj liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Dino Mustafić – član predsjedništva Naše stranke.

Nakon obraćanja svih kandidata, predstavljale su se politike stranke, i konkretna rješenja u oblasti uprave i javnih ustanova; u oblasti ekonomije; u oblastima zakonodavstva i pravde; u oblasti obrazovanja.

Skup je zatvorio Dennis Gratz – predsjednik Naše stranke. „ Naša stranka ima volju i želju da vrati dostojanstvno građanima i građankama ove zemlje, da se opet nešto pitamo, da se ne pitamo samo zato što pripadamo jednom drugom ili trećem etničkom, vjerskom ili bilo kojem drugom kolektivitetu, već da se pitamo za sve one stvari koje se odnose na naše živote i živote naših familija i našeg društva, zato što smo ljudi. Naša stranka je nastala, i nastavila postojati, i nastavit će postojati zato što je to stranka ljudi i mi smo ovdje svi upravo opstali, i nastavljamo raditi i djelovati zato što vjerujemo u tu ideju” kazao je Dennis Gratz.

PR tim OO Naša stranka Tuzla

Bhreporter