28/03/2024 15:23

Hrvatska diplomatkinja šokirala na Facebooku: Samo bijela Evropa je čista i autentična Evropa

Čista i autentična Evropa. Samo bijeli Evropljani, kako je bilo prije samo 30 godina u cijeloj Evropi. Ovo bi trebala biti dobra reklama za odmor. Neko bi pomislio da to više nije moguće, ali, nasreću, jest, napisala je Elizabeta Mađarević, hrvatska diplomatkinja i prva sekretarica Hrvatske ambasade u Berlinu, pod fotografije s mora koje je objavila na Facebooku, piše Index.

Ističu i da to nije usamljeni slučaj te da Mađarević nerijetko zastupa rigidne stavove o LGBT osobama i pobačaju te ratifikaciji Istanbulske konvencije.

– S obzirom na ozbiljne indicije povrede propisa kojima je uređen rad Službe vanjskih poslova Republike Hrvatske, ali i Zakona o državnim službenicima, djelatnica je odmah pozvana u Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova, gdje će se, bez odlaganja, utvrditi sve činjenice vezane uz spomenute objave. Nakon utvrđivanja činjenica, Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova će poduzeti odgovarajuće mjere propisane Zakonom o vanjskim poslovima i Zakonom o državnim službenicima – saopćili su iz MVP-a.

Kako javlja ”Jutarnji list”, Mađarević je nešto kasnije na svom Facebooku komentirala medijske napise o svojim komentarima.

– Na godišnjem odmoru izvan Hrvatske zovu me prijatelji i kažu da sam postala tema dana. Dapače, da je Index objavio ”lijepu” priču o meni na komentar o autentičnoj Evropi koji sam objavila na svom privatnom profilu nakon posjete jednoj zemlji na Mediteranu izvan Hrvatske. Niti sam dužnosnik, niti političar, već obična osoba koja ima pravo na privatnost, ali imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje dijelim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama – napisala je Mađarević.

“Neprofesionalno je od današnjih novinara na ovakav način uništavati obične ljude. Ili više ne smijemo biti misleća bića i imati slobodu govora? A, ako nekome treba objašnjavati kako je Evropa demografski izgledala prije koje desetljeće i kroz čitavu historiju, neka samo okrene demografsku statistiku”, dodala je Mađarević.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.