Najava protesta u četvrtak 20. septembra

Povodom desetogodišnje agonije kupaca SPO 15. maj i završetka objekta, obavještavamo javnost da UG SPO 15 maj organizuje Javni protest u četvrtak 20.09.2018. godine. Okupljanje počinje u 12:30-13:00 ispred zgrade SPO 15 maj (B. Malta). Molimo sve građane Tuzle da nam se pridruže i pruže podršku u našoj borbi za pošteno plaćeno.

Razlog zbog kojeg smo opet primorani izaći na ulicu je nesprovođenje odluke GV od 26.07.2018. o zamjeni nekretnina što automatski dovodi i do neispunjenja odluka GV iz novembra 2017 a to su priključci. Ovim se do unedogled prolongira, praktično onemogućava useljenje i uvođenje u posjed svih kupaca u SPO 15. maj.

Naši zahtjevi su:

Zahtjevamo od Gradske uprave i GV HITNO sporovođenje svih gore navedenih odluka, te njihovu realizaciju ODMAH i uvođenje u posjed stanova, pp i garaža svih kupaca u SPO 15 maj do početka grejne sezone 15.10.2018 god.

Zahtjevamo od trenutne direktorice Direkcije za izgradnju Jasminke Šehić da odmah i bez odlaganja ispuni sve svoje obaveze prema kupcima u SPO 15 maj a čiji je glavni investitor upravo Direkcija za izgradnju.

Takođe zahtjevamo i od Giprom-a (Saliha i Burhana Šabovića) da se konačno počnu odgovorno odnositi prema kupcima i u gore navedenom roku završe sve unutarnje radove u objektu (liftovi, stolarija, struja…) kao i vanjsko uređenje objekta.

Od Tužilaštva TK takođe zahtjevamo da konačno nakon 11 godina o poznatom predmetu SPO 15 maj donese rješenje po našoj krivičnoj prijavi iz oktobra 2016. te da postupajućeg tužioca Serhatlića kazne za držanje predmeta u ladici i neodgovorno postupanje u dosadašnjem radu a ne da ga nagrade postavljanjem za glavnog tužioca.

Takođe zahtjevamo da Enver Bijedić konačno sam prizna svoju odgovornost a naročito moralnu u predmetu SPO 15 maj, na način da se povuče sa trenutne funkcije koju obnaša. Smatramo da takav čovjek sa upitnom moralnom prošlošću ne može obnašati bilo kakvu funkciju u službi građana niti sada niti u buduće.

Mi nećemo odustati od svojih zahtjeva sve do ispunjenja istih. Do tada, nažalost, svoje pravo smo primorani i dalje tražiti na ulici.

UK SPO 15. maj

TUZLARIJE.NET