29/03/2024 0:41

Nezadovoljni radnici blokirali cestu ispred zgrade Kantonalnog suda i Tužilaštva

I ove srijede Tuzla je u znaku radničkih protesta, ovoga puta pred zgradom Kantonalnog suda i Tužilaštva.

Nezadovoljni radnici, prvi put od kako organiziraju proteste pred zgradom Suda, su blokirali cestu u ulici Maršala Tita, tako da saobraćaj u tom dijelu nije funkcionisao. Put su blokirali obespravljeni radnici, njih oko 150, koji svake srijede protestuju protiv korumpirane lokalne vlasti i kriminalne privatizacijske pljačke. Nakon jednosatne blokade, pušten je saobraćaj ispred zgrade u kojoj su smještene pravosudne institucije Tuzlanskog kantona.

– Bahrija Umihanić (premijer TK, op.a) sad fino doručkuje, a trebao bi biti ovdje s nama na protestu, gdje je većina ljudi gladna. Za iduću sedmicu najavljujemo još masovniji protest. Današnja blokada puta je samo upozorenje, a iduće srijede ćemo najvjerovatnije blokirati petlju u Šićkom Brodu. Balon je napuhan i samo što ne pukne! – poručio je Enes Tanović, sindikalista Polihema. On je dodao da bi aktuelnom premijertu TK bilo najpametnije da što prije podnese ostavku, a ne da tokom tehničkog mandata radi za vlastite interese. – Neka ne vara narod u tehničkom mandatu! Šta je mogao, šta jeste, a šta nije htio uraditi za privredu u TK? Da li je i u jednoj firmi išta riješeno? Nakon šest mjeseci neistinitih izjava i našeg hodanja od Vlade do Skupštine TK, najbolje bi im bilo da podnesu ostavke – poručio je Tanović. Također, radnici su danas lijepili proglas o tome šta očekuju od naredne vlade.

Foto: Arhiva/Avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.