28/03/2024 15:04

Odata počast prvim žrtvama opkoljenog Sarajeva: Ne zaboraviti heroine Suadu i Olgu

Odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na Most Suade i Olge članovi porodica i građani te predstavnici gradskih i općinskih vlasti obilježili su krvavi 5. april 1992. godine kada su ubijene Suada Dilberović i Olga Sučić, prve civilne žrtve opsade Sarajeva.
Dubrovčanka Suada Dilberović, 24-godišnja studentica pete godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu, i Olga Sučić, 34-godišnja službenica tadašnje Skupštine RBiH i majka dvoje djece, ubijene su na sarajevskom mostu Vrbanja 5. aprila 1992. godine.

Ubili su ih pripadnici agresorskih snaga JNA i VRS koji su se tog dana ukopali oko grada i stegli obruč koji je podignut tek u februaru 1996. godine.

Njihova nesebična žrtva svjedoči o građanskoj hrabrosti i spremnosti za odbranu temeljnih civilizacijskih vrijednosti – zajedništva i suživota koje baštini glavni grad Bosne i Hercegovine. (Klix.ba/Bhreporter.ba)

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.