29/03/2024 8:25

Oprez prilikom zapošljavanja u državi Katar

Imajući u vidu da su se pojavile informacije o prevarama sa kojima su se suočili građani BiH, koji su angažovani na radu u državi Katar, iz Agencije za rad I zapošljavanje BiH, skreću pažnju građanima da budu oprezni prilikom odlaskau ovu državu, jer Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade države Katar o reguliranju zapošljavanja državljana BiH u državi Katar još uvijek nije ratificiran, te se samim tim još uvijek ne primjenjuje.

” Svi oni koji nađu poslodavca ili dobiju ponudu za posao u ovoj državi trebaju obratiti pažnju na to da imaju validan ugovor o radu sa poslodavcem, da prije dolaska u ovu državu moraju dobiti radnu dozvolu, te radnu vizu. Obećanja da će se ova procedura izvršiti po njihovom dolasku u državu Katar ukazuju na povećanu mogućnost prevara prilikom zapošljavanja, pogotovo u slučajevima gdje poslodavac ili posrednik od radnika želi naplatiti troškove dobivanja radne dozvole.”, navode iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Bhreporter

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.